Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere kehittää startup -toimintaa

Julkaistu 13.6.2018 18.22

Tampereen kaupunki on ottanut elinkeinopalveluiden yhdeksi keskeiseksi painopisteeksi viedä eteenpäin startup- ja kasvuyritysten toimintaedellytyksiä. Painopisteestä on linjattu pormestariohjelmassa, ja se on osa Tampereen työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistäviä toimenpiteitä. Tavoitteena on kasvattaa alueen startup-yritysten määrää ja edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä kaikilla keskeisillä toimialoilla.

Keskeisinä toimenpiteinä on startup- ja kasvuyritysten toiminnalle tärkeiden palveluiden kehittäminen ja toimijoiden välisen yhteistyöverkoston vahvistaminen. Ohjelma tuo yhteen startup-kentän monet toimijat: yrittäjät, yritykset, tutkimustoimijat, rahoittajat ja palveluntarjoajat sekä julkiset organisaatiot ja järjestökentän.

Tampereesta halutaan kehittää startup -yrityksille toimintaympäristö, joka on kansainvälisesti kilpailukykyinen ja houkutteleva paikka niin uudelle liiketoiminnalle kuin sijoituksillekin. Nyt käynnistynyt ohjelma edistää startup -ekosysteemin kehittymistä koko kaupunkiseudulla ja parantaa yrityksille tarjottavia palveluita. Tavoitteena on, että kasvuhakuiset yritykset saavat tulevaisuudessa Tampereella paikallisesti riittävän kumppanuus- ja palveluverkoston kehittymisensä tueksi.

- Tampereen monipuolisen korkeakouluympäristön, innovaatioalustojen ja kumppanuuksien myötä startup -toiminnan kiihdyttämiselle on olemassa erinomaiset edellytykset, jossa kaupunki voi olla merkittävä mahdollistaja, summaa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Ohjelmaan kuuluu useita pilottihankkeita, kuten startup -kiihdyttämön toiminnan käynnistäminen ja erilaiset startup-tapahtumat.

Kaupunki on valmistellut Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:ltä ohjelman käynnistämiseksi 130 000 euron lisätilausta. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti asiasta 13.6.2018.


Lisätietoja

Elinkeinojohtaja
Timo Antikainen
puhelin 050 321 1279
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen