Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ikäihmisten taloudellinen kaltoinkohtelu esillä valtakunnallisessa Kätketyt äänet -tapahtumassa 15.6.

Julkaistu 11.6.2018 14.54

Valtakunnallinen Kätketyt äänet -päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Tampereella. Tammelantorilla perjantaina 15.6.2018 klo 10 - 14 pidettävän tapahtuman teemana on ikäihmisiin kohdistuva taloudellinen kaltoinkohtelu.

Tilaisuudessa puhuvat muun muassa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki Tampereen kaupungilta, kansanedustaja Ilmari Nurminen, toiminnanjohtaja Satu Taiveaho Suvanto ry:stä, Lea Stenberg Vanhus- ja lähimmäispalveluliitto (Valli) ry:stä sekä vanhuusoikeuden asiantuntija ja tietokirjailija Anja Karvonen-Kälkäjä. Tapahtuman juontaa radiosta tuttu Satu Kotonen.

Ohjelmassa on paneelikeskustelu aiheesta "Mummon markat turvaan – Miten torjua ikääntyneisiin kohdistuvaa taloudellista hyväksikäyttöä ja rikollisuutta?" Keskustelijoina ovat ylitarkastaja Riitta Heinonen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta, professori Marja Jylhä Tampereen yliopistosta (gerontologian tutkimuskeskus), yksikönpäällikkö Minna-Liisa Luoma, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, asiantuntija Soili Nevala Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry:stä sekä Veijo Niemi Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Tarjolla on pullakahvit sekä makkaraa. 200 ensimmäiselle on luvassa yllätys.

Tapahtumassa lähisuhde- tai perheväkivaltaa kohdanneet tai sivusta seuranneet, voivat tulla kysymään neuvoja tai keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa. Paikalla on asiantuntijoita Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan alueen toimijoiden lisäksi valtakunnallisesti muun muassa poliisista, rikosuhripäivystyksestä, seurakunnilta ja Ensi- ja turvakodilta sekä ammattijärjestöiltä.

Ikäihmisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi. Erityisesti ikäihmisille puheeksi ottamisen kynnys ja häpeän tunne on korkea ja apua ei tulla hakeneeksi.

Kätketyt äänet on valtakunnallinen Turvallisen vanhuuden puolesta - Suvanto ry:n järjestämä tapahtuma, jonka pääyhteistyökumppanina on tänä vuonna Tampereen kaupunki.


Lisätietoja

Lähisuhdeväkivaltatyön sairaanhoitaja
Noora Kannisto
puhelin 050 306 2314
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala