Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vuoden luontokuvat 2017 Vapriikissa

Julkaistu 11.6.2018 12.43

Vuoden Luontokuvat -näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Eri puolilla Suomea kiertävä näyttely on esillä Vapriikissa 14.6.–12.8.

 

Näyttely koostuu Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailussa palkituista 43 kuvasta. Jokaisesta sarjasta on näyttelyssä esillä voittajakuva, toiselle sijalle yltänyt ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Jo 40 vuotta toimineeseen yhdistykseen kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Vuoden Luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailua, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981.

Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailuun osallistui yli 14 000 kuvaa. Siinä oli kahdeksan perinteistä sarjaa (Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Taidetta luonnosta, Luonto ja ihminen sekä Nuorten sarja). Niiden lisäksi kilpailussa oli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden erikoissarja, jonka voittajakuvasta Suomen Rahapaja Oy on tehnyt 10 €:n ja 20 €:n nimellisarvoiset hopeiset juhlarahat sekä 2 €:n erikoisrahan.

Vuoden Luontokuvaksi valittiin Nisäkkäät-sarjan voittaja, kuhmolaisen Ville Heikkisen kärppäkuva "Talven odotus". Voittokuvassa kilpailun tuomaristoa viehättivät piennisäkkään tasolle laskeutuva kuvakulma ja kuvaan saatu kärpän toiminnallinen olemus.


Kuvat Ville Heikkinen