Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tule keskustelemaan köyhyydestä

Julkaistu 11.6.2018 10.31

Eurooppaa kiertää tällä hetkellä kaksi bussia, jotka kampanjoivat kansalaisten vähimmäistoimeentulon puolesta. Bussit lähtivät huhtikuussa liikkeelle Brysselistä, kiertävät Eurooppaa 64 päivään ajan ja käyvät 32 maassa. Perjantaina 15.6. kello 10-18 bussi on Tampereella Keskustorilla. Bussiin voi tulla keskustelemaan köyhyyden vähentämisestä. Tapahtuma on kaikille avoin.

Bussikiertueeseen liittyen Tampereella järjestetään aiheesta myös seminaari 15.6. kello 14-16.30 keskusvirastotalon valtuustosalissa, Aleksis Kiven katu 14-16 C, 5. kerros. Seminaarin järjestävät Kuka kuuntelee köyhää -verkosto ja Tampereen kaupungin köyhyystyöryhmä. Seminaarissa kuullaan paneelikeskustelut otsikoilla "Onko Tampereella köyhiä" sekä "Köyhän tukena - ammattilaisten, päättäjien ja tutkimuksen näkökulmia köyhyyteen". Seminaari on kaikille avoin. Kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen.

Noin 24 prosenttia eurooppalaisista eli lähes 119 miljoonaa henkilöä elää köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla. Bussikiertueen on järjestänyt Euroopan köyhyyden vastaisen verkoston EAPN:n koordinoima EMIN-verkosto. Tapahtumassa voi myös allekirjoittaa kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on parantaa perusturvaa. Suomessa bussi vierailee Tampereen lisäksi Helsingissä ja Turussa.


Lisätietoja

Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki