Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Suuren valiokunnan kansalaiskuulemiset alkavat Tampereelta 13.6.2018

Julkaistu 8.6.2018 10.38

Eduskunnan suuri valiokunta järjestää tänä vuonna neljä kansalaiskuulemista osana Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteiden määrittelyä. Suomi toimii EU:n neuvoston puheenjohtajana vuoden 2019 toisella puoliskolla.

Ensimmäinen kansalaiskuuleminen järjestetään Tampereen kaupunginvaltuuston istuntosalissa ke 13.6. klo 9.30–12.00 (Aleksis Kiven katu 14–16 C). Tampereen kuulemisen aiheena on EU:n talous- ja rahaliiton tulevaisuus - Sosiaalinen pilari todeksi.

– Suuri valiokunta haluaa kuulla kansalaisia laajalti, kun valmistaudutaan Suomen puheenjohtajakauteen. Aloitamme Tampereelta, jossa esillä on Euroopan rahapolitiikan ja sosiaalisen ulottuvuuden kehittäminen. Kilpailukykyä ja työllisyyttä tulee vahvistaa siten, että mahdollisimman moni eurooppalainen pääsee kasvusta osalliseksi, toteaa suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen.

– Suomen pärjääminen, vastaaminen sosiaalisiin ja osaamisen haasteisiin ratkaistaan kaupungeissa. Tarvitsemme kaupunkien, valtion ja EU:n yhteisiä panostuksia sosiaalisten kysymyksien ratkaisemisessa. Suomen EU:n puheenjohtajakaudella toivomme kaupungistumisen näkökulmien nousevan käsiteltävien asioiden esityslistoille, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Muut Suuren valiokunnan yleisölle avoimet kuulemiset järjestetään Turussa, Oulussa ja Kuopiossa. Kuulemisissa käsitellään EU:n tulevaisuuden haasteita eri näkökulmista. Jokaisessa kuulemisessa valiokunta kuulee käsiteltävän kokonaisuuden asiantuntijoita ja sen jälkeen yleisön mielipiteitä ja kommentteja.

Kuulemisten antia käytetään hyväksi, kun valiokunta laatii kantansa Suomen EU-puheenjohtajuuden tavoitteista. Puheenjohtajakauden ohjelman valmistelu on käynnistynyt sekä pääministerin johtamassa poliittisten puolueiden pyöreässä pöydässä että suuressa valiokunnassa.

Aiheina ovat talouspolitiikan suuret linjat ja eurooppalaisen yhteiskuntamallin tulevaisuus. Miten yhdentyvän ja globalisoituvan talouden hedelmät jaetaan? Miten otamme vastuuta rakennemuutosten häviäjistä? Miten pian 20 vuotta täyttävälle eurolle luodaan toivottu vakaus? Miten vastataan jäsenvaltioiden erilaisiin suhdannekierteisiin?

Asiantuntijoina ovat Tampereen pormestari Lauri Lyly sekä professori Sixten Korkman.

Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä eduskunnan ja Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Suora lähetys tilaisuudesta 13.6.2018 klo 9.30 alkaen
EU:sta käytävää kansalaiskeskustelua voi tänä vuonna seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksella #munEU

Suuren valiokunnan muut kansalaiskuulemiset 2018:

Turku 31.8.
Oulu, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana
Kuopio, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana

Lisätiedot:
Suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen, 050 511 3110
Valiokuntaneuvos Peter Saramo, 050 381 9494
Pormestarin yhteysjohtaja Tuukka Salkoaho, 040 806 3086 (Tampereen kansalaiskuuleminen)