Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen uimavesien lämpötila- sekä levätietoja voi seurata karttapalvelusta

Julkaistu 4.6.2018 15.56

Tampereen uimarantojen uimavesien ajantasaisia lämpötilatietoja voi seurata viimekesäiseen tapaan 4.6. - 17.8. mSwim-palvelusta. Karttapohjaisesta palvelusta saa myös tietoja uimarantojen sinilevätilanteesta. Lämpötila- ja levätietopalveluun pääsee sivulta www.tampere.fi/uimarannat.

Uimareita Rauhaniemessä
 

Tampereella on 14 uimarantaa ja 17 uimapaikkaa. Tietoa karttapalveluun tuottaa Tampereen Infra, joka tekee rannoilla säännöllisiä tarkastuksia. Tarkastuksilla seurataan rantojen varustusten kuntoa, siisteyttä sekä veden lämpötilaa ja mahdollista sinilevää. Sinilevää seurataan aistinvaraisesti.

Uimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot päivittyvät Ulkoinen linkkimSwim-palveluun tiheimmin vilkkaimmilta rannoilta, mutta myös pienemmiltä uimapaikoilta aina sitä mukaa kun niissä käydään tarkastuksilla. Jos rannalla havaitaan sinilevää, rannan sijaintipallukka kartalla on keltainen (vähän levää) tai punainen (runsaasti levää). Jos levää ei havaittu, pallukan väri on vihreä. Rannalle laitetaan aina myös varoituskyltti, jos levää on havaittu.

Hengenpelastustaitoiset valvojat Pyynikin ja Rauhaniemen uimarannoilla

Vilkkaimmilla rannoille on palkattu kesäsiistijöitä, jotka lähettävät uimavesien lämpötila- ja levätietoja Ulkoinen linkkimSwim-karttapalveluun. Siistimistyötä tekevää henkilökuntaa on Alasjärven, Elianderin, Hervantajärven, Kaukajärvi-Riihiniemen, Kämmenniemen, Peltolammin, Pyynikin, Rauhaniemen, Suolijärven, Suomensaaren, Tahmelan, Tesomajärven ja Tohlopin uimarannoilla maanantaista torstaihin klo 7 – 15 ja perjantaisin klo 7 – 13.45. Ainoastaan Pyynikin ja Rauhaniemen rannalla on hengenpelastustaitoiset valvojat arkisin klo 11 – 18 ajalla 4.6. – 27.7.2018.

Viranomaiset suorittavat myös omaa sinilevätarkkailua, jonka tuloksia voi seurata järviwikistä: Ulkoinen linkkiwww.jarviwiki.fi

Uimarannoilta otetaan kesäisin 3-4 uimavesinäytettä uimarannan kävijämäärien mukaan. Uimavesinäytteistä tutkitaan veden hygieeninen laatu eli suolistoperäisten bakteerien määrä laboratoriossa. Tampereella uimarantakäynnit tekee ja vesinäytteet ottaa Tampereen Infra. Tulokset viedään rannoille ja Tampereen kaupungin verkkosivuille.

Muutoksia uimarantojen olosuhteissa

Kaksi vuotta Kaupin alueen rakennustöiden vuoksi poissa käytöstä ollut Kaupinojan uimaranta on avattu tänä kesänä uusittuna. Muutoksena entiseen uimareiden kannattaa huomioida rannan muuttunut profiili, joka on nyt hiukan entistä jyrkempi. Muiden rantojen osalta kohennusta on tapahtunut Peltolammin Uimalan puoleisella uimarannalla, missä vanhentunut laituri on poistettu käytöstä ja uusi laituri valmiina uimareiden käyttöön. Tahmelan uimarannalta taas löytyvät uudet uimakopit, jotka ovat käytettävissä koko kesän.

Mikäli kesäpäivän aikana tekee mieli pientä purtavaa, löytyy pikainen apu kesäkioskeista, joita löytyy Elianderin, Kaukajärven Riihiniemen ja Uimalan, Peltolammin Uimalan, Pyynikin, Rauhaniemen sekä Suolijärven uimarannoilta.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Pentti Katajisto
puhelin 050 521 5009
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Anna Henttonen
puhelin 040 660 2057
sähköposti [email protected]

Asiakaspalvelu, Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
Frenckell
avoinna ma - pe 9 - 16


Teksti Satu Arvonen