Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ranta-Tampellan Kiiskisaarenpuiston itäosan suunnitelma nähtävänä

Julkaistu 1.6.2018 9.48

Näsijärveen rantaan rakennettava Kiiskisaarenpuisto toimii Ranta-Tampellan päävirkistysalueena. Rantapuistovyöhyke sijoittuu vesistötäyttöalueelle, joka luo lisätilaa uudelle kaupunginosalle. Rakennusten editse kulkee seudullinen pyöräreitti ja aivan Näsijärven rannassa rantareitti, jolta on pääsy veden äärelle. Rakennusten välissä olevalla puistokannella voi myös oleskella ja nauttia näkymistä. Nähtävänä on nyt Kiiskisaarenpuiston itäosan suunnitelma.

Kuva: havainnekuva Kiiskisaarenpuistosta
 

Puistosuunnitelma on nähtävänä 1.–15.6.2018 palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) ja verkko-osoitteessa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat.

Lähempänä taloja kulkeva kevyen liikenteen reitti mahdollistaa nopean pyöräily- ja jalankulkuyhteyden Ranta-Tampellan alueen kautta. Rannan tuntumassa kulkevalla rantareitillä on puulaitureita ja nurmialueita oleskeluun sekä ulkokalusteita. Rantamuurit tasaavat maaston korkeuseroja, ja niillä voi istuskella.

Riippumatoilla ja oleskeluverkoilla voi nauttia järvimaisemista

Puistoaluetta ulottuu myös rakennusten väliin. Tämä osa sijaitsee viherkannen päällä, jonka alla on pysäköintihalli (kaavassa LPA-alue). Puistokannen Näsijärvelle avautuvaan rinteeseen on suunniteltu istuskeluportaita ja -tasoja. Suunnittelussa on huomioitu tilan puolijulkinen luonne ja asunnot. Puistokannelta on yhteys Ranta-Tampellan kadulle.

Ylempänä puistokannella on pieniä oleskelualueita. Riippumatot ja oleskeluverkot kutsuvat loikoilemaan ja nauttimaan järvi- ja taivasnäkymästä. Julkisivuja reunustavat puutarhamaiset istutukset.

Puiston itäisimmässä osassa, rannalla on pieni itään, aamuauringon suuntaa avautuva istuskelupuistikko, joka liittyy Ranta-Tampellan kanavaan sekä Warkaanlahden- ja Ranta-Tampellan siltaan.

Kiiskisaarenpuiston polveilevat jalankulkureitit, oleskelualueet, kumpuileva maasto ja kasvillisuus muodostavat vaihtelevan ympäristön. Tunnelmaa vahvistavat ranta-alueiden maakivet ja puulaiturit. Puiston keskeiset alueet ovat saavutettavissa esteettömästi. Maanalaiset pysäköintihallit maisemoidaan siten, ettei niitä havaitse puistossa.

Näsijärven rantaan istutetaan tervaleppiä, pihlajia ja koivuja ja puistokannelle pienikokoisia pihlaja- sekä orapihlajalajeja. Järvelle rakennuksista avautuvat esteettömät näkymät on huomioitu puuston sijoittelussa.

Kiiskisaarenpuiston länsiosan suunnitelma on hyväksytty yhdyskuntalautakunnassa 27.6.2017. Länsiosa rakennetaan tänä vuonna, ja itäosa on tarkoitus rakentaa ensi vuonna.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen