Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lupiinia torjutaan talkoilla Peltolammilla ja Epilänharjulla

Julkaistu 31.5.2018 11.39

Kesäkuussa Tampereella pidetään kolmet lupiinitalkoot. Peltolammilla talkoillaan Rukkamäenpuistossa keskiviikkona 6.6. kello 17 alkaen ja Perkkoonpuiston johtoalueella torstaina 14.6. kello 17 alkaen. Epilänharjun arvoniityllä lupiinia kitketään maanantaina 11.6. kello 17 alkaen. Vieraslajia torjutaan luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi.

Ota tarhakarkuri kiinni: piirroskuva lupiinista
 

Talkoolaisille tarjotaan työvälineet ja talkooeväät. Omat työkäsineet kannattaa ottaa mukaan. Talkoihin voi tulla yksin, kaverin kanssa tai koko perheen voimin.

Rukkamäenpuisto sijaitsee Peltolammilla vastapäätä Peltolammin koulua suunnilleen osoitteessa Rukkamäentie 10. Rukkamäenpuiston perinnemaisemaa hoidetaan laidunnuksella: tänä kesänä haassa laiduntaa kolme suomenkarjan hiehoa. Hoidon tavoitteena on lisätä luonnon monimuotoisuutta ja palauttaa perinteistä kulttuurimaisemaa. Laidunnuksen ohella kitketään lupiinia, joka valtaa alaa alkuperäislajistolta.

Epilänharjun arvoniitty sijaitsee Soraharjunkatu 28–48 kohdalla. Epilänharjun arvoniityn hoidon tavoitteena on säilyttää paahderinteen avoimuus ja lisätä alueen luonnon monimuotoisuutta. Tärkeänä käytännön toimenpiteenä on lupiinin torjunta, sillä lupiini on vallannut alaa ympäristön alkuperäislajistolta kuten tummatulikukalta.

Peltolammin Perkkoonpuiston johtoalueella talkoillaan ensimmäistä kertaa

Peltolammin Perkkoonpuiston johtoalueella järjestetään nyt ensimmäistä kertaa lupiinitalkoot. Johtoalue tarjoaa kasvupaikkoja harvinaistuneelle niittylajistolle. Talkoolaiset kokoontuvat 14.6. kello 17 Multisillan päiväkodin pysäköintialueella (Terävänkatu 3), josta jatketaan matkaa yhdessä Perkkoonpuistoon

Perkkoonpuiston johtoalue on Tampereen kaupungin ja Fingridin yhteinen kehittämiskohde, jossa tavoitteena on hoitaa alueen luontoa ja maisemaa sekä hyödyntää aluetta myös virkistyskäytössä. Asukkaita halutaan aktivoida myös omaehtoiseen vieraslajien torjuntaan

Talkoot järjestää ProAgria Etelä-Suomen MKN Maisemapalvelut ja Tampereen kaupunki.


Lisätietoja

ProAgria Etelä-Suomen MKN Maisemapalvelut:
Maisema-asiantuntija
Riikka Söyrinki
puhelin 040 744 7231

Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue:
Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen