Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Trendikäs aurinkoenergia esillä Tampereen Ympäristötorilla 4. kesäkuuta

Julkaistu 29.5.2018 16.02

Rane -asumisen ja rakentamisen energianeuvonta järjestää Aurinkotorin 4.6. klo 16–20 Tammelantorilla, osana Ympäristötori-tapahtumaa.

kuva: kävijöitä Aurinkotorilla
 

Paikalla on energianeuvonnan lisäksi Tampereen Sähkölaitos, Aurinkoteknillinen yhdistys sekä useita muita aurinkoenergiaratkaisujen palveluntarjoajia. – Aurinkoenergia on varteenotettava vaihtoehto täydentämään talon kuin talon energiaratkaisua, energianeuvoja Antero Mäkinen Ekokumppaneilta kertoo.

Suomessa talojen aurinkosähköjärjestelmät yleistyvätkin jatkuvasti. Kesämökeiltä löytyy jo lähes 100 000 aurinkosähköjärjestelmää, ja yli 15 kW järjestelmienkin asennusmäärä on yli kaksinkertaistunut vuodesta 2014 lähtien. Aurinkosähköpaneelien hankintaa on helpottanut myös niiden hinnan jatkuva lasku sekä toukokuussa 2017 voimaan astunut, lupa-asioita helpottanut lakimuutos.

– Tällä vuosikymmenellä paneelien hinta on laskenut yli 70 %, mikä on tuonut aurinkoenergian yhä useampien suomalaisten saataville, Mäkinen kertoo. – Viime vuonna tehdyn lakimuutoksen myötä aurinkopaneelit ja -keräimet saa nykyään asentaa ilman rakennuslupaa, kunhan niillä ei ole merkittävää vaikutusta kaupunkikuvaan tai ympäristöön.

Aurinkopaneelit voi myös nykyisin kytkeä julkiseen sähköverkkoon, kunhan ne täyttävät verkkoyhtiön ja standardien vaatimukset. Tällöin paneelien tuottaman ylimääräisen sähkön voi myydä sähköyhtiöille. Aurinkotorilla asiantuntijat opastavat verkkoon liittämisessä ja oman kulutuksen ylittävän osuuden myymisessä sähköyhtiölle ja edelleen muiden sähkönkuluttajien käyttöön. Energianeuvoja Mäkinen toivottaakin kaikki aurinkoenergiasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi. – Aurinkosähkö on edullinen, helppo ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kenelle tahansa.


Lisätietoja

Ekokumppanit Oy:
Energianeuvoja
Antero Mäkinen
puhelin 040 806 3137
sähköposti if.erepmat)ta( nenikam.oretna