Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kanalinnut saapuvat kesäksi Sorsapuistoon

Julkaistu 16.5.2018 12.43

Kanalinnut muuttavat perinteiseen tapaan taas kesäksi Sorsapuiston lintutarhaan. Torstaina 17.5.2018 kello 11–11.30 puistoon tuodaan kuutisen kymmentä kanaa ja kukkoa. Linturyhmät täydentyvät myöhemmin kesällä kanaemoilla ja tipuilla.

kuva: kanalintuja Sorsapuistossa
 

Lintutarhassa asustelee tänä kesänä kotimaisia Hämeen musta -maatiaiskanoja, kääpiö-Kochin kanoja, silkkikanoja ja tukkakanoja, fasaaneja, Sussex-Light- kanoja ja orpington-kanoja. Useimmista roduista on valittu kaksi tai kolme kukkoa, joilla on seuranaan kanaparvet.

Lintuhäkkien edustalla on opastetaulut linturoduista. Lisätietoa saa myös netistä sivulta www.tampere.fi/sorsapuistonlintukierros .

Linnut tulevat Sorsapuistoon Hämeenkyröstä Tia Hämäläisen harrastekanalasta. Kaupunki vuokraa linnut kesäksi ja Tampereen Infra huolehtii niiden kesähoidosta. Tampereen Sarka on kunnostanut lintutarhan kesäkuntoon, ja osaan lintuhäkeistä on istutettu havupuita.

Lintujen ruokalistalle kuuluu muun muassa kauraa, rehua, tuoresalaattia sekä heinää. Toiveena lintujen katselijoille on, ettei koiria tuotaisi lintuhäkkien läheisyyteen. Lintuja ei saa myöskään ruokkia omilla eväillä.

Linnut palaavat kotikanalaan syys-lokakuussa. Sorsapuistoon on tuotu erilaisia lintuja jo vuodesta 1939 lähtien.


Lisätietoja

Kanalanpitäjä
Tia Hämäläinen
puhelin 040 063 7277

Työmaapäällikkö
Titta Holmala-Kylmäkoski
puhelin 040 806 4218

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Hanna Leppänen