Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaupunginosaa esittelevä Vuores-päivä järjestetään jälleen 20.5.2018

Julkaistu 15.5.2018 13.24

Kaikille avoin ilmaistapahtuma Vuores-päivä pidetään sunnuntaina 20.5.2018 kello 13-15.30 Vuores-talolla (Rautiolanrinne 2). Vuoreksen kaupunginosaa ja sen asuntotarjontaa esittelevän tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin tytäryhtiö Vuores Palvelu Oy yhdessä Tampereen kaupungin sekä alueen rakennusliikkeiden, yritysten ja yhdistysten kanssa.

kuva: Vuores-päivän tapahtumailmoitus
 

Tapahtuma on järjestetty jo viitenä vuotena. Tänä vuonna tapahtuman pääesiintyjiä ovat Putouksen hahmokisasta tuttu Ansa Kynttilä sekä reggaeartisti Jukka Poika & DJ Stormy. Mimi ja Kuku liikuttaa ja laulattaa pikkuväkeä. Tapahtuman juontaa näyttelijä Ernest Lawson.

Tampereen kaupunki on tapahtumassa vahvasti mukana. Tampereen kaupungin pisteillä voi kysyä Vuoreksen tonteista ja kaupunkiympäristöstä sekä ideoida Vuoreksen tulevaa hyvinvoinnin ITE-pistettä. Kaupungin Unalab-hanke toteuttaa ohjatun luontopolun lähiympäristöön klo 13.10 alkaen. Kolmen kilometrin pituisen luontopolun oppaina toimivat biologi Lasse Kosonen ja luontotohtori museoamanuenssi Tomi Kumpulainen. Kierroksella tutustutaan Vuoreksen luontoarvoihin ja hulevesijärjestelmiin.

Lisäksi tapahtumassa on Vuores-tietovisa, valokuvataiteilija Juha Suonpään Juurtumisia-esitys, MLL Vuores ry:n lasten temppurata ja lelukirppis, Tampereen Eteläisen Seurakunnan autorata sekä paikallisen Anniston tallin hevosia. Pientä purtavaa tapahtumassa myydään Vuoreksen koulun vanhempainyhdistyksen kahvilassa, Vuoreksen asukasyhdistyksen makkarakojulla ja Vuoreksen partiolippukunnan Tervaksentekijöiden letunpaistopisteellä.

Päivän aikana rakennusliikkeet esittelevät valmiita ja tulevia asuntokohteitaan Vuoreksessa. Tapahtumassa voi tutustua myös Vuoreksessa toimiviin yrityksiin ja yhteisöihin.

Vuorekseen pääsee kätevästi bussilla (linja 5 Tampereen keskustasta ja Hervannasta) tai vaikka pyörällä. Vuores-talon läheisyydessä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Ostoksia varten kannattaa varata käteistä.

Vuores kasvaa kiivasta vauhtia

Vuoreksen rakentaminen jatkuu ennätystahtia. Vuonna 2017 Vuorekseen valmistui yli 600 asuntoa kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloihin, mikä oli noin 20 prosenttia koko Tampereen asuntotuotannosta.

Kaikkiaan Vuoreksessa on tällä hetkellä noin 2 300 asuntoa. Talojen rakentaminen on kiivainta Rimmin ja Isokuusen alueella. Kunnallistekniikkaa rakennetaan seuraavaksi Isokuusi III -asemakaava-alueella.

Vuoreksessa asuu keväällä 2018 noin 4 000 henkilöä. Viime vuosina asukasmäärä on kasvanut noin 1000 asukkaan vuosivauhtia. Valmistuessaan 2020-luvun puolivälin jälkeen Vuoreksessa voi asua arviolta jopa 14 000 asukasta.

Kaupunginosan julkisia lähipalveluita keskitetään Vuores-taloon, jossa sijaitsevat jo alakoulu, päiväkoti, neuvola ja hammashoitola. Vuonna 2019 valmistuvaan Vuores-talon laajennukseen tulee muun muassa yläkoulun tilat sekä kirjasto. Myös lähitoritoimintaa on muodostumassa. Vuoreksen Isokuusen alueelle suunnitellaan uutta päiväkotia sekä tiloja esi- ja alkuopetukselle.

Vuorekseen kulkee Tampereen joukkoliikenteen linja 5, joka kulkee arkisin 15 minuutin vuorovälein. Myös kaupalliset palvelut lisääntyvät Vuoreksessa.

Vuores-päivän ohjelma

13.00 Avaus ja Ansa Kynttilä
13.30 Mimi ja Kuku
14.10 Vuoreksen asuntomarkkinat
14.40 Jukka Poika & DJ Stormy


Lisätietoja

Vuores Palvelu Oy:
Reetta Hynynen
puhelin 050 433 6938


Teksti Reetta Hynynen