Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Nuoret suosittelevat Tamperetta opiskelukaupunkina

Julkaistu 14.5.2018 15.00

Suomalaisten nuorten mielestä Tampere on erittäin sopiva opiskelukaupungiksi. Taloustutkimuksen selvityksen mukaan arvostetuimmat opiskelukaupungit ovat Tampere, Helsinki, Turku, Jyväskylä ja Oulu.

– Tampere on hienosti säilyttänyt suositelluimman opiskelukaupunki -asemansa, mikä onkin ollut tavoitteenamme pormestariohjelmassa. Osaamispohja ja vetovoimaiset oppilaitokset ovat Tampereen keskeinen elinvoimatekijä, iloitsee Tampereen kaupungin yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuija Telén.

Keväällä tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten nuorten ajatuksia Suomen kaupungeista ja pyydettiin nimeämään opiskelukaupungit, joita voisivat suositella ystävilleen. Toisaalta kysyttiin myös, mitä kaupunkeja he eivät haluaisi suositella.

Millä suositteluhalukkuutta yleensä perustellaan? Kaikkien suositeltavien kaupunkien osalta keskimäärin katsottuna tärkein suosittelun peruste on "Kaupungissa on hyvä asua ja elää", noin parista kymmenestä erilaisesta vaihtoehdosta tämän mainitsee noin puolet nuorista. Lähes yhtä tärkeä asia on "Luonto on lähellä".

Kolmanneksi useimmin mainitaan "Asuminen ja eläminen on edullista". Viiden useimmin mainitun perustelun joukkoon mainitaan myös "Mukava ilmapiiri" ja "Sopivan pieni".

– Tampereen kaupunki haluaa jatkossakin pitää asemastaan kiinni muun muassa satsaamalla yhteistyöhön opiskelijoiden, opiskelijajärjestöjen sekä oppilaitosten kanssa, Telén lupaa.

Edellisvuodesta eniten kohennusta on tapahtunut kymmenen kärkeen sijoittuneista kaupungeista Kuopiolla, Oululla ja Joensuulla. Harvimmin suositeltavia kaupunkeja ei julkisteta, mutta useimmin suositteluhaluttomuutta (mainitut kaupungit keskimäärin) perustellaan seuraavilla asioilla: "Liian syrjäinen", "Ei tunne kaupunkia", "Liian kaukana nykyisestä asuinpaikasta", "Liian pieni" ja "Ei ole sopivaa koulutusta tarjolla". Kaupunkikohtaisia eroja toki löytyy.


Lisätietoja

Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Tuija Telén
puhelin 040 801 6009
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell