Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Keskustoria ja kirjastonpuistoa maatutkataan 2. - 3.5.2018

Julkaistu 2.5.2018 10.05

Tampereen kaupunki teettää 2017-2018 kaupunkiarkeologisia maatutkauksia Keskustorin ympäristössä. Vuoden 2017 aikana tehdyt työt liittyivät Frenckellin pannuhuoneen eli entisen lehtilukusalin muuttuvaan käyttöön ja korjausrakentamisen hankkeeseen. 2. - 3.5.2018 tutkausta jatketaan Vanhan kirkon, Kirjastonpuiston sekä Keskustorin alueella.

Maatutkaus ja maastokartoitus saattavat aiheuttaa pientä, lyhytaikaista ja paikallista haittaa kävelylle ja pyöräilylle. Liikennettä ohjataan tarpeen mukaan pois tutkittavalta alueelta.

Arkeologiset tutkimukset tekeeTampereen kaupungin toimeksiannosta ja Pirkanmaan maakuntamuseon ohjauksessa Tarja Knuutinen/Muuritutkimus Ky. Maatutkauksen ja maastomittausten tavoitteena on paikallistaa alueella sijaitsevia maanalaisia, alueen rakennus- ja teollisuushistoriaan liittyviä rakenteita.

Tampereen ja Keskustorin historiasta toivotaan saatavan uutta tietoa erityisesti keskiajan ja varhaisen teollisuuden aikakausilta. Maatutkaukset liittyvät Keskustorin visiotyöhön, joka on yksi läntisen keskustan Viiden tähden keskustan kehittämisohjelman hankkeista.


Lisätietoja

Muuritutkimus ky /
Arkeologi
Tarja Knuutinen
sähköposti [email protected]

Pirkanmaan maakuntamuseo
Tutkija
Vadim Adel
puhelin 040 800 4872

Tampereen kaupunki /
Hankekehityspäällikkö
Minna Seppänen
puhelin +358 40 150 9857


Teksti Anna-Leea Hyry