Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vuorekseen rakennettavan metsäisen kävelyreitin suunnitelma nähtävillä

Julkaistu 21.2.2018 10.49

Vuorekseen rakennetaan tänä vuonna kävely-yhteys Virolaistenpuiston ja Mäyrämäen välille. Kävelyreitti halkoo Suolijärven ja Virolaisen välistä metsäaluetta. Väyläsuunnitelmasta voi antaa palautetta 6.3.2018 saakka. Alueella on runsaasti luontoarvoja, jotka on huomioitu suunnitelmassa.

Suunnitelma on nähtävänä väylän molemmissa päissä: Virolaistenpuistossa Kiplinginkujan päässä ja Mäyränmäen puolella Hupakankorvenkadun kulmassa, josta Birgitanpolku alkaa. Suunnitelmaan voi tutustua myös palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio2 B) ja verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Väylän kokonaispituus on noin 1,3 kilometriä. Täysin uutta osuutta rakennetaan 955 metriä. Loppuosa on Birgitanpolkua, jota kunnostetaan.

Virolaistenpuiston puolella väylää johtaa vielä rakentamattomalle palstaviljelyalueelle ja se tässä kohtaa 3 metriä leveä. Metsäalueella väylän linjaus noudattaa pääosin polkuja tai metsäkoneen ajouria, ja se rakennetaan 2,5 metriä leveänä. Lähtökohtana on säästää puustoa niin paljon kuin mahdollista. Väylän linjauksessa on kiinnitetty erityistä huomiota metsälehmusten säilyttämiseen.

Uusi väylä liittyy Birgitanpolkuun Suolijärven eteläpuolella. Birgitanpolkua joudutaan paikoin leventämään ja vettä kerääviä painanteita täyttämään. Vesi ohjataan rumpuputkilla luontaisen virtauksen suuntaan.

Väylää ei valaista tässä vaiheessa, eikä sitä ole tarkoitus aurata talvella. Väylä päällystetään kivituhkalla.


Lisätietoja

Vanhempi erikoissuunnittelija
Marjaana Tuoriniemi
puhelin +358408062895


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen