Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pyöräily Hämeensillan eteläreunalla päättyy siltaremontin takia

Julkaistu 20.2.2018 10.48

Pyöräily Hämeenkadun eteläreunalla välillä Hatanpään valtatie-Keskustori päättyy tällä viikolla (viikolla 8), kun Hämeensillan remontin aikana nykyinen yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie joudutaan kaventamaan 2,0 metriä leveäksi jalkakäytäväksi. Muutoksen jälkeen pyöräily Hämeenkadulla on mahdollista toistaiseksi ainoastaan ajoradalla. Pyöräilijät voivat myös jalkautua ja taluttaa pyörää jalkakäytävillä tai käyttää muita keskustan pyöräilyreittejä.

kuva: kävelijöitä Hämeensillan jalkakäytävällä
 

Opaskarttoja keskustan pyöräilyreiteistä sijoitetaan yhteentoista tärkeimpään solmupisteeseen muun muassa Hatanpään valtatielle, Tampereen valtatielle, Rongankadulla, Laukontorilla ja Puutarhakadulla. Opaskartoissa on esitetty keskustassa käytössä olevat pyörätiet ja katuosuudet, jotka täydentävät pyöräilyverkkoa ja joilla pyöräillään ajoradalla. Lisäksi kartassa näytetään käytöstä poistetut pyörätiet.

Esimerkiksi etelästä Puutarhakadun suuntaan pyöräilevät pääsevät Laukonsillan tai Vuolteensillan kautta kosken länsipuolelle ja siitä ajorataa pitkin Aleksis Kiven kadulle ja Puutarhakadun reitille. Hatanpään valtatietä keskustaan pyöräilevät pääsevät Hämeenkadun ylittämällä Koskipuiston kautta Rongankadun-Patosillan-Puutarhakadun pyöräilyreitille.

Myöhemmin keväällä 2018 keskustan pyöräilyolosuhteet paranevat, kun Tammerkosken ylittävä tilapäinen silta välillä Värjärinkatu-Verkatehtaankatu otetaan käyttöön. Hämeenkadulla pyöräily pyörätiellä mahdollistuu sitten, kun katusaneerauksessa toteutettavat yksisuuntaiset pyörätiet otetaan käyttöön. Tavoitteena on se, että pyörätiet otetaan käyttöön viimeistään, kun raitiotieliikenne käynnistyy vuonna 2021.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104