Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pirkanmaan lukudiplomin voi nyt ladata puhelimeen

Julkaistu 14.2.2018 10.42

Uudessa sovelluksessa yläkoulun ja toisen asteen lukudiplomit kulkevat aina mukana.

 

Tampereen kaupunginkirjaston, Lastenkirjainstituutin ja tamperelaisten opettajien yhteistyössä kokoamasta Pirkanmaan lukudiplomista on julkaistu Android-sovellus yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Se on ladattavissa Google Play -kaupasta. Tavoitteena on julkaista myöhemmin myös iOS-sovellus Applen laitteille.

Lukudiplomisovelluksen on tehnyt verkkopalveluiden harjoittelija Samuli Puolakka Tampereen kaupunginkirjastosta, ja siihen on koottu yläkoulun ja toisen asteen lukudiplomit. Kirjojen esittelysivuilta pääsee katsomaan kirjojen saatavuustietoja PIKI-verkkokirjastossa ja tekemään varauksia. Sovelluksessa voi myös ylläpitää muistilistaa luetuista kirjoista ja tehdyistä tehtävistä sekä jakaa listan sähköpostiin.

- Omassa puhelimessa kirjalistat ja tehtävät kulkevat helposti aina mukana. Uskomme, että sovellus on hyvä apuväline nuorten lukemisen edistämiseen ja tukemiseen, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Uudistetut kirjalistat kaikille luokka-asteille

Pirkanmaan lukudiplomin ideana on helpottaa lukemisen löytymistä. Lukeminen auttaa oppilasta eläytymään kirjojen maailmaan ja tarjoaa aineksia oman elämän ja ympäröivän maailman pohtimiseen. Kirjalistoilla on monenlaista luettavaa romaaneista sarjakuviin.

Alakoululle, yläkoululle ja toisen asteen koulutukselle on tehty kullekin luokka-asteelle oma diplominsa, jonka valikoimasta on tarkoitus lukea tietty määrä kirjoja lukuvuoden aikana. Kaikki kirjalistat uudistettiin syksyllä 2017, ja niihin lisättiin mukautetut kirjalistat niille, joille lukeminen on vaikeaa.

Ulkoinen linkkiPirkanmaan lukudiplomi, alakoulu

Ulkoinen linkkiPirkanmaan lukudiplomi - yläkoulu ja toinen aste

Lisätietoja:

Tampereen kaupunginkirjasto
palvelupäällikkö Niina Salmenkangas
040 800 4404, [email protected]

Lastenkirjainstituutti
toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen
050 3615 639, [email protected]


Teksti Emma Salmi