Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tullikamarin aukion tontinluovutuskilpailuun viisi yritysryhmää

Julkaistu 19.1.2018 13.48

Tullikamarin aukion suunnittelu- ja toteutuskilpailun kilpailijoiksi on valittu kaikki viisi ilmoittautunutta yritysryhmittymää. Kilpailulla haetaan ideoita Tampereen aseman itäpuolella sijaitsevan aukion uudistamiseen ja Itsenäisyydenkadun varteen tulevan uudisrakennuksen toteuttamiseen.

Osallistujat ovat yhdessä yritys- ja asiantuntijaryhmänsä kanssa Skanska Talonrakennus Oy, Peab Oy, YH Kodit Oy, Lujatalo Oy ja Sato Oyj sekä Lemminkäinen Talo ja Lemminkäinen Infra Oy. Kaikki yritysryhmittymät täyttävät kilpailuohjelmassa kilpailijalle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Kilpailuun haettiin suunnittelu- ja toteuttajaryhmiä, joissa on monipuolista osaamista kaupungin keskusta-alueelle sijoittuvasta täydennysrakentamisesta ja kaupunkiympäristön suunnittelusta. Kilpailun pääasiallisena kohteena on Itsenäisyydenkadun varteen sijoittuvan täydennysrakennuksen tontinluovutus.

Lisäksi tavoitteena on löytää suunnitelma ja toteuttaja Tullikamarin aukion kokonaisvaltaiselle uudistamiselle. Tullikamarin aukiota kehitetään viihtyisäksi kaupunkitilaksi ja monikäyttöiseksi tapahtumapaikaksi.

Kilpailuehdotukset on jätettävä sisään 19.4.2018, ja niitä on tarkoitus esitellä näyttelyssä ja verkossa toukokuussa. Kilpailu ratkaistaan arviolta kesäkuussa 2018.

Kilpailun voittanut ehdotus toimii asemakaavan viitesuunnitelmana. Suunnittelukilpailu alkoi 23.11.2017 yhtä aikaa alueen asemakaavoituksen kanssa.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki
Hankepäällikkö
Veikko Vänskä

Sitowise Oy Kilpailusihteeri
Annina Vainio
puhelin +358 40 738 0838
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Leea Hyry