Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vuokra-asuntoja etsitään välivuokraukseen

Julkaistu 18.1.2018 9.49

Tampereen kaupungilla ja Y-Säätiöllä on käynnissä asuntojen välivuokrauksen yhteistyömalli. Parhaillaan etsitään välivuokraukseen sopivia pienehköjä asuntoja. Välivuokrauksessa on tavoitteena löytää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja henkilöille, joilla on hankaluuksia saada asunto.

Välivuokrauksessa yksityinen omistaja vuokraa asuntonsa Y-Säätiölle, ja säätiö vuokraa sen edelleen kaupungin valitsemalle, asuntoa tarvitsevalle tamperelaiselle. Kaupunki järjestää asukkaalle asumisen tueksi kotiin annettavia palveluja, joilla ennaltaehkäistään asumisen ongelmia.

Välivuokrausmalli on asunnon omistajalle vaivaton, sillä hänen ei tarvitse etsiä asuntoonsa vuokralaista. Lisäksi Y-Säätiö kantaa vuokraukseen liittyvät taloudelliset riskit, ja huoneistoturvavakuutus korvaa mahdolliset huoneistolle aiheutuvat vahingot.

Parhaiten välivuokraukseen soveltuvat pienet asunnot, joissa maksimivuokra on yksiössä 515 euroa kuukaudessa ja kaksiosta 610 euroa kuukaudessa. Asunnon kunnon on oltava vähintään tyydyttävä. Tavoitteena on löytää 30 välivuokrattavaa asuntoa vuoden 2018 loppuun mennessä.

Asuntotarjoukset ja kyselyt:
Y-Säätiö, valivuokraus(at)ysaatio.fi tai Vilja Alasorvari puh. 020 7020 204.
Välivuokrausprosessin yhteyshenkilö Tampereen kaupungilla kehittämiskoordinaattori Jenni Mäki, [email protected] tai puh. 040 800 7590.


Teksti Raija Lindell