Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kannesta ja Areenasta merkittävä vetovoimatekijä Tampereelle

Julkaistu 15.1.2018 16.34

Tampereen kaupunginhallitus sai 15.1.2018 tiedokseen Kansi ja Areena -hankkeen tilannekatsauksen. Rakentamispäätös on tehty ja Kansi ja Areena -hankkeen toteutus on varmistunut. Lokakuussa 2017 allekirjoitetun monitoimiareenan osakassopimuksen ehdot ovat nyt täyttyneet ja rakentaminen pääsee täyteen vauhtiin.

Rahoitussopimus monitoimiareenan sijoittajien eli OP-ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen, LähiTapiola-ryhmän, SRV:n sekä kaupungin muodostaman yhteisyrityksen sekä monitoimiareenan rahoittajien kanssa allekirjoitettiin 12.1.2018. Monitoimiareenan rahoittajat ovat Nordea, OP Tampere, Handelsbanken ja LähiTapiola (Yritysrahoitus I Ky).

Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala on tyytyväinen, että Kansi ja Areena -hanke etenee suunnitellusti. - Kymmenen vuoden työ on jo takana, ja nyt päästään siirtymään uuteen entistäkin mielenkiintoisempaan vaiheeseen hankkeessa.

Pormestari Lauri Lylyn mukaan Tampereen tapahtumatarjonta ja näkyvyys kansainvälisestikin monipuolistuu monitoimiareenan myötä merkittävästi. - Nyt päästään konkreettiseen rakentamiseen ja se on erinomainen uutinen. Tampere Areenasta kaupunki saa yhden ison vetovoimatekijäin lisää.

Eteläkannen rakentamisen valmistelevat työt Tampereen ratapihalla aloitettiin jo syksyllä 2017. Ensimmäisessä vaiheessa Sorin sillan eteläpuolelle rakennetaan yhteensä lähes 80 000 kerrosneliömetriä. Tämän vaiheen merkittävin rakennus on 13 000 katsojan monitoimiareena, joka valmistuu syksyllä 2021. Koko Kansi ja Areena -hanke on tavoitteena saada valmiiksi 2024.


Lisätietoja

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu