Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Koiviston alueelta osa esikoululaisista ja ekaluokkalaisista aloittaa koulupolun Normaalikoulussa

Julkaistu 14.12.2017 18.54

Koiviston alueella koulupolku muuttuu siten, että lukuvuodesta 2018-2019 alkaen yksi ryhmä esikoululaisia ja yksi ryhmä ensimmäiselle luokalle meneviä oppilaita aloittavat koulupolkunsa Tampereen yliopiston Normaalikoulussa. Asiasta päätettiin sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa 14.12.2017.

Muutosalue sijaitsee Hallilantien ja Vihiojan välissä sekä osin Korkinmäen alueella. Korkinmäen alue käsittää Tiinu-, Soikko- ja Kattilakadun alueet.

Muutoksen jälkeen oppilaat käyvät koko peruskoulunsa Normaalikoulussa. Näin helpotetaan sekä Koiviston että Hatanpään koulujen tilan ahtautta. Lisäksi muutoksella varmistetaan, että opettajien harjoittelukoulussa on riittävä määrä oppilaita. Normaalikouluun on vapautunut tilaa, kun lukion toiminta siirtyi Tampereen yliopiston kampukselle.

Koululaisten kulkureittejä Nekalan ja Viinikan alueella sekä Kuokkamaantien kehittämistä on tutkittu asemakaavatyön yhteydessä liikenneverkkoselvityksessä. Selvityksen pohjalta kävely- ja pyöräilyverkkoa aiotaan parantaa. Kuokkamaantien liikennettä on tarkoitus rauhoittaa muun muassa ajorataa kaventamalla ja uusilla suojateillä. Raskaan liikenteen säilyminen Kuokkamaantiellä on otettu huomioon, joten tien eteläreunan kevyen liikenteen väylää kehitetään pyöräilyn paikallisreittinä ja se levennetään 4,5 metriin. Kadunvarsipysäköintiä vähennetään. Ahlmanintiellä parannetaan nykyistä jalankulkureittiä ja uutta pyöräilyreittiä. Parannukset toteutetaan Mustametsän päiväkodin rakentamisen yhteydessä.

Koulumatkat muutosalueelta vuosiluokkien 1-6 oppilailla Normaalikouluun pysyvät lähes saman pituisina Korkinmäen aluetta lukuun ottamatta. Yläkouluun vuosiluokille 7-9 siirryttäessä koulumatkat vastaavasti lyhenevät Korkinmäen alueelta siirryttäessä Normaalikouluun. Huoltajille on järjestetty asiasta kaksi tiedotustilaisuutta Koiviston koululla.


Lisätietoja

Kasvatus- ja opetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki