Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tulevaisuuden palveluita testataan Tampereella joulukuusta alkaen

Julkaistu 12.12.2017 11.28

Tampereen kaupunki ja sen Smart Tampere -kehitysohjelma tarjoavat Nokia Oyj:n Hervantaan rakentaman verkkoratkaisun yritysten käyttöön. Tarkoituksena on luoda uusia älykkään kaupungin palveluita ja ratkaisuja laajassa yhteistyössä.

Testialustan kattavuusalue Hervannassa
 

Joulukuusta lähtien yritysten on mahdollista testata ja kehittää älykkään kaupungin palveluitaan ja tuotteitaan Hervantaan rakennettavan pilvipohjaisen verkkoratkaisun avulla. Tampereen kaupunki ja Smart Tampere -ohjelma tarjoavat Nokian rakentaman verkon yritysten käyttöön kolmeksi vuodeksi. Tarkoituksena on luoda kaupungin, eri koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden sekä yritysten kanssa uusia ja muihinkin kaupunkeihin globaalisti skaalautuvia ratkaisuja.

Verkko kattaa Tampereen teknillisen yliopiston ja Poliisiammattikorkeakoulun lisäksi Hervannan keskustan aluetta ja raitiotien reittiä. Verkon avulla testataan muun muassa robottiajoneuvoilla hoidettavaa raitiotien syöttöliikennettä. Testaus on osa EU:n STARDUST-hanketta. Liikenneratkaisujen lisäksi verkon avulla voi kehittää tuotteita ja palveluita mille tahansa kaupunkilaisen elämänalueelle, kuten viranomaispalveluihin, jätehuoltoon, koulutukseen, asumiseen, terveyteen ja turvallisuuteen.

Nokian kanssa rakennettu testi- ja innovaatioalusta on osa Tampereen kaupungin tavoitetta luoda yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ekosysteemiajattelun kautta ja kaupunkilaisille sujuvampaa arkea parempien palveluiden avulla.

– Hervantaan rakennettu testialusta on konkreettinen esimerkki siitä, miten kaupunki voi edistää yritysten liiketoimintaa ja samalla parantaa palveluita asukkailleen. Kaupunki on ennen kaikkea kumppani ja mahdollistaja. Tämä tukee myös ykköstavoitettamme työllisyyden parantamista, kertoo Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly.

– Haluamme tarjota yhteisölle ja ihmisille älykkäitä ratkaisuja, jotka palvelevat heitä mahdollisimman hyvin. Meidän on sen takia tärkeää työskennellä hyvin erilaisten organisaatioiden ja yritysten kanssa. Odotamme innolla tulevaa kehitysyhteistyötä Smart Tampere -ohjelmassa mukana olevien toimijoiden kanssa, kertoo Nokia Innovaatiojohtaja Stephan Litjens.

Smart Tampere on Tampereen kaupungin strateginen kehitysohjelma vuosille 2017 - 2021, jonka tehtävänä on luotsata Tamperetta kohti kansainvälisesti tunnistettua älykästä kaupunkia julkisten toimijoiden, oppilaitosten, organisaatioiden ja kuntalaisten yhteistyöllä. STARDUST on Euroopan laajuinen hanke, jossa tunnistetaan teknologiaan, yhteiskuntaan, sääntelyyn ja markkinoihin liittyviä ratkaisuja synnyttäviä innovaatiosaarekkeita.


Lisätietoja

Smart Tampere -ohjelmajohtaja
Tero Blomqvist
puhelin 050 585 1080
sähköposti [email protected]

Nokia, Communications
sähköposti [email protected]
puhelin +358 (0) 10 448 4900


Teksti Pirkko Laitinen