Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki ja Istekki Oy keskeyttävät perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen ICT-toimintojen yhdistämiseen tähtäävän selvityksen

Julkaistu 5.12.2017 11.45

Tampereen kaupunki ja Istekki Oy keskeyttävät perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen ICT-toimintojen yhdistämiseen tähtäävän selvityksen. Keskeyttämisellä halutaan varmistaa erikoissairaanhoidon siirron onnistuminen.

Tampereen kaupungin tavoitteena oli siirtää perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden ICT -toiminnot Istekki Oy:lle huhtikuun 2018 alkuun mennessä. Liikkeenluovutus olisi koskenut noin 20 ICT-ammattilaista, joukkoa tietojärjestelmiä ja näihin liittyviä sopimuksia.

Tampereen kaupunki on parhaillaan siirtämässä Hatanpään sairaalan toimintoja osaksi Tampereen yliopistollista sairaalaa. Yhdistymisessä Hatanpään sairaalan erikoissairaanhoidon ICT-toiminnot siirretään vuoden 2018 alusta Istekki Oy:lle. Suunniteltu perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden ICT-toimintojen siirto Istekki Oy:lle keskeytetään, koska halutaan varmistaa erikoissairaanhoidon siirron onnistuminen. Keskeytys ei vaikuta erikoissairaanhoidon ICT-toimintojen siirtoon.

Maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvät lait ovat valmistelussa ja keskeneräisestä tilanteesta johtuen ICT-kenttä on vahvassa liikkeessä. Valtion perustamat palvelukeskusyhtiöt Vimana ja SoteDigi vaikuttavat inhouse-kenttään vielä tuntemattomalla tavalla. Tällä hetkellä muuttuvia tekijöitä on paljon ja Tampereen kaupunki pystyy linjaamaan omat toimenpiteensä perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden ICT -toimintojen osalta vasta tilanteen selkeydyttyä. Tampereen kaupungin tietohallintojohtaja Jarkko Oksala korostaa, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat toistaiseksi kaupungin vastuulla ja näihin liittyvien ICT-toimintojen muutoksissa pitää noudattaa erityistä varovaisuutta.


Lisätietoja

Tietohallintojohtaja
Jarkko Oksala
puhelin 050 558 8958
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki