Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tammelan kolmesta täydennysrakentamiskaavasta yleisötilaisuus 23.11.

Julkaistu 22.11.2017 8.25

Kolmen Tampereen Tammelan kaupunginosan täydennysrakentamiseen tähtäävän asemakaavan suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 23.11.2017 klo 16–18 Pohjolan palvelukeskuksessa (os. Pohjolankatu 25 F). Asemakaavojen muutosten luonnokset selostuksineen ja muuta valmisteluaineistoa on nähtävillä 30.11.2017 saakka.

Nämä kolme kaupungin täydennysrakentaminsen tavoitteiden mukaista aluetta sijaitsevat Kullervonkatu 5:ssä sekä Tammelan puistokatu 20:ssä ja 21:ssä.

Kullervonkadun tontilla sijaitsee 8-kerroksinen asuinkerrostalo sekä päiväkotirakennus. Tontin länsiosassa on oleskelupiha, ja itäosa on pysäköintikäytössä. Tontilla oleva päiväkotirakennus on tarkoitus purkaa ja korvata 3- ja 9-kerroksisella asuinrakennuksella.

Asemakaavatyön pohjana on korttelisuunnitelma, jonka pääperiaatteina olivat täydennysrakentamisen sijoittaminen mahdollisuuksien mukaan katujen varteen, maantasossa olevien pysäköintikenttien poistaminen ja yhtenäisen korttelipihan muodostaminen. Uusien rakennusten korkeudet noudattavat olemassa olevien rakennusten räystäskorkeuksia.

Tammelan puistokatu 20 sijaitsee viereisessä korttelissa. Tontilla on 8-kerroksinen asuinkerrostalo sekä yksikerroksinen liikerakennus Kullervonkadun varrella. Tontin pohjoisosassa on pysäköintiä ja istutuksia.

Kaavamuutoksen hakijoiden tavoitteena on rakentaa tontin pohjoisosaan 8-kerroksinen asuinrakennus sekä korottaa nykyistä asuinrakennusta Tammelan puistokadun varrella.

Kolmas asemakaavaluonnos koskee Tammelan puistokatu 21:n liiketontin muuttamista asuinkäyttöön ja täydennysrakentamista. Tontilla sijaitseekuusikerroksinen 1986 valmistunut liike- ja toimistorakennus pysäköintilaitoksineen, huoltoasema kahviloineen ja päivittäistavaramyymälä.

Asemakaavalla muodostetaan asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta, jonka ensimmäiseen kerrokseen osoitetaankadulle aukeavaa liiketilaa ja korttelin keskelle sekä katolle melulta suojattuaulko-oleskelutilaa asukkaiden käyttöön.

Rakennuksen suurin sallittu kerrosluku vaihtelee kuudesta kahdeksaan korttelin eri puolilla, ja on korttelin keskellä yksi. Pysäköintiä osoitetaan ensimmäiseen kerrokseen, kellariin sekä enintään 300 metrin etäisyydelle pysäköintilaitokseen.


Lisätietoja

Projektiarkkitehti
Anna Hyyppä
puhelin 040 800 7905