Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Uusi Metso TALK -sarja tuo ajankohtaiskeskustelun keskelle kirjastoa

Julkaistu 10.11.2017 10.19

Pääkirjaston lavalla keskustellaan marraskuussa ulkonäköpaineista, luonnon ja ihmisen suhteesta sekä totuudesta. Toimittajaopiskelijoiden vetämiä iltoja voi seurata suorana myös Radio Moreenista tai kirjaston YouTube-kanavalta.

Saara Särmä ja Saara Sarvas
 

Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutus järjestävät marraskuussa Metso TALK -keskustelusarjan, jossa nostetaan esiin puhuttavia aiheita. Sarjassa on yhteensä kolme tapahtumaa, joissa kussakin on kaksi vierasta toimittajaopiskelijoiden haastateltavina. Metso TALK -illat järjestetään uudella Metson lavalla pääkirjaston aulan vieressä, ja niihin on vapaa pääsy. Myös yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä tai Twitterissä aihetunnisteella #metsotalk.

Metso TALK -tapahtumia voi kuunnella suorana lähetyksenä myös Radio Moreenista sekä katsoa suoratoistona tai tallenteena kirjaston YouTube-kanavalta. Etälähetykset toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Pajaston kanssa.

Kolme iltaa, kuusi kiinnostavaa vierasta

Ensimmäisen Metso TALK -illan aiheena keskiviikkona 15. marraskuuta ovat ulkonäköpaineet. Keskustelijoina lavalle astuvat YTT, taiteileva tutkija Saara Särmä ja Saara Sarvas Ylen Vaakakapinasta. Illan aikana pohditaan, saako toisten ulkonäköä kommentoida, missä menee sopivan kehun raja ja onko kauneuden tavoittelu väärin.

Keskiviikkona 22. marraskuuta keskusteluun nostetaan ihmisen ja luonnon suhde. Millainen on ihmisen valintojen vaikutus luontoon? Onko ihminen noussut valtiaaksi muiden lajien yläpuolelle? Muun muassa näistä teemoista tulevat keskustelemaan toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen ja ympäristöjärjestöjohtaja Leo Stranius.

Viimeisessä Metso TALK -keskustelussa 29. marraskuuta keskitytään totuuteen. Tietokirjailija, tiedetoimittaja Jani Kaaron ja prof. emeritus Markku Ojasen kanssa pohditaan, onko olemassa yhtä absoluuttista totuutta vai onko totuuksia yhtä paljon kuin ihmisiä. Miksi ihmiset valehtelevat ja onko valehtelu joskus oikein?

Metso TALK
keskiviikkoisin klo 18, Metson lava

15.11. Metso TALK: Muottiin sovitetut
Keskustelemassa YTT, taiteileva tutkija Saara Särmä ja Saara Sarvas Ylen Vaakakapinasta.

22.11. Metso TALK: Rakas luonto, rikas elämä
Keskustelemassa toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen ja ympäristöjärjestöjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu, Leo Stranius.

29.11. Metso TALK: Monen totuuden maailma
Keskustelemassa tietokirjailija ja tiedetoimittaja Jani Kaaro ja prof.emeritus Markku Ojanen.

Etälähetykset ja tallenteet:

Ulkoinen linkkiRadio Moreeni

Ulkoinen linkkiTampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanava

Lisätietoja:

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
kirjaston tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
p. 040 800 4836
[email protected]

Tampereen kaupunginkirjasto
viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
p. 0400 581 510
[email protected]

Tampereen yliopiston toimittajakoulutus
yliopistonlehtori
Kari Koljonen
p. 050 318 5932
[email protected]


Teksti Emma Salmi