Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

#meidänhuudit-sanoituskilpailun voittoon Jan von Wricz Rekowski

Julkaistu 28.9.2017 16.40

Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden, nuorisopalveluiden ja kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämä sanoituskilpailu on ratkennut. Voiton vei 14-vuotias tamperelainen Jan von Wricz Rekowski.

Meidän huudit -logo
 

Alkusyksystä käyty #meidänhuudit-sanoituskilpailu oli suunnattu 13–20-vuotiaille pirkanmaalaisille nuorille. Voittajan valitsi kilpailuraati, johon kuuluivat rap-artisti Hannibal, kirjailija Kirsti Kuronen sekä nuorten edustaja Valter Eriksson. Raati kiitti osallistujia puhuttelevista ja elämänmakuisista teksteistä. Kilpailutekstit olivat hyvin erityylisiä, ja muissakin kuin voittajatekstissä oli paljon potentiaalia.

Jan von Wricz Rekowskin voittajasanoitusta raati piti omaäänisenä, ja kirjoittaja oli selvästi laittanut itsensä likoon. Raatiin kuuluneen Valter Erikssonin sanoin "nyt ollaan isojen poikien liigassa". Raati kuvaa sanoitusta rehelliseksi selviytymistarinaksi, jossa on samaistumispintaa. Se on myös kielellisesti rikas ja sävykäs. Sanoitus koskettaa ja pitää sisällään tarkkoja havaintoja.

Voittajakappaleesta rap-kappale ja musiikkivideo

Syksyn aikana sanoituskilpailun voittajasanoitus sävelletään ja äänitetään. Sanoituskilpailun voittaja Jan von Wricz Rekowski esittää tulevan rap-kappaleen itse. Kappaleen valmistuttua sille tehdään myös musiikkivideo.

Lisäksi nuorisopalveluiden taidepaja lähtee tekemään taideteoksia osan kilpailuun tulleiden tekstien perusteella. Sanoitukset ja niistä tehdyt teokset kootaan näyttelyyn, joka on esillä pääkirjasto Metsossa 1.11.–16.11.2017 ja kiertää tämän jälkeen Tampereen muissa aluekirjastoissa.

#meidänhuudit-sanoituskilpailun voittajateksti on luettavissa osoitteessa Ulkoinen linkkinuortentampere.fiLisätietoja

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut Kulttuurinen nuorisotyö
Kulttuurituottaja
Piritta Brusi
puhelin 040 096 2264
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunginkirjasto
Kirjastonhoitaja
Liisa Hopia
sähköposti [email protected]