Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaupunkikävely ja yleisötilaisuus taidemuseon ja Pyynikintorin suunnittelusta keskiviikkona 14.6.

Julkaistu 12.6.2017 14.29

Tampereen taidemuseon laajentamisen suunnittelusta sekä Pyynikintorin ja museota ympäröivän alueen kehittämisestä ja täydentämisestä järjestetään avoin kaupunkikävely Pyynikintorin ympäristössä ja yleisötilaisuus Tampereen konservatoriossa keskiviikkona 14.6.2017. Kaupunkikävely alkaa klo 17.00 konservatorion edestä, ja yleisötilaisuus klo 18.00 alkaen konservatorion Pyynikki-salissa.

Tampereen taidemuseon alueen sekä Pyynikintorin yleinen kansainvälinen suunnittelukilpailu päättyi 27.3.2017. Ehdotuksia tuli 147 kappaletta. Kilpailun tuomaristo on valinnut kymmenen ehdotusta, joiden tekijöiltä on tilattu pienoismallit. Valitut kymmenen ehdotusta ja laaditut pienoismallit ovat nähtävillä Konservatoriolla yleisötilaisuudessa.

Aineistot ovat nähtävänä 16.6.2017 alkaen myös internetissä osoitteessa www.tampere.fi/taidemuseonalue, ja sivuilla voi myös jättää palautetta tai toimittaa mielipiteensä kaupungin kirjaamoon.

Kilpailu jatkuu edelleen nimimerkkien suojassa. Kilpailu on tarkoitus ratkaista elokuussa 2017. Kilpailun tarkoituksena on löytää Tampereen taidemuseon laajennuksen toteuttamiseksi arkkitehtonisesti korkeatasoinen ratkaisu.

Kilpailussa haetaan myös kaupunkikuvallisia ja toiminnallisia ideoita Pyynikintorin alueen kehittämiseksi ja täydentämiseksi korkeatasoisena julkisena kaupunkitilana. Suunnittelun lähtökohtana on, että museon tontille ja muulle kilpailualueelle tulee sijoittaa ympäristöön sopivaa asuin-, liike ja toimistotilaa.

Kilpailulla haetaan kokonaisuutena kaupunkirakenteellisia ja rakennustaiteellisia arvoja kunnioittavaa, korkeatasoista ja vaikuttavaa arkkitehtuuria sekä kaupunkitilaa, jossa myös liikenteelliset ja tekniset tekijät on huomioitu.


Lisätietoja

Hankepäällikkö
Sakari Leinonen
puhelin 040 701 5792


Teksti Anna-Leea Hyry