Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tammelan kahdesta täydennysrakentamiskaavasta yleisötilaisuus 12.6.

Julkaistu 7.6.2017 13.36

Tammelan täydennysrakentamiseen liittyvien asemakaavojen suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa maanantaina 12.6.2017 klo 16.00-18.00 Galleria Nottbeckissa, Finlayson, os. Satakunnankatu 18. Kaavoituksen kohteena ovat Tammelan puistokatu 20 ja Kullervonkatu 5. Asemakaavamuutosten valmisteluaineistot ovat nähtävillä 22.6.2017 saakka.

Kullervonkadun Tontilla sijaitsee 1970 rakennettu 8-kerroksinen asuinkerrostalo sekä Pinninkadun varressa kaksikerroksinen päiväkotirakennus. Tontin länsiosassa on oleskelupiha, ja itäosa on pysäköintikäytössä.

Asemakaava laaditaan tontin omistajan aloitteesta. Kaavamuutoksen hakijoiden tavoitteena on tontin täydennysrakentaminen. Tontilla oleva päiväkotirakennus on tarkoitus purkaa ja korvata 3- ja 9-kerroksisella asuinrakennuksella.

Asemakaavatyön pohjana on korttelisuunnitelma, joka on tehty Kullervonkadun, Peltokadun, Osmonpuiston ja Pinninkadun rajaamaan kortteliin. Täydennysrakentamisen suunnittelussa periaatteena on nykyisten asukkaiden ja asumisolojen huomioiminen.

Korttelirakenteen suunnittelun pääperiaatteina olivat täydennysrakentamisen sijoittaminen mahdollisuuksien mukaan katujen varteen, maantasossa olevien pysäköintikenttien poistaminen ja yhtenäisen korttelipihan muodostaminen. Uusien rakennusten korkeudet noudattavat olemassa olevien rakennusten räystäskorkeuksia.

Tammelan puistokatu 20 sijaitsee viereisessä korttelissa. Tontilla sijaitsee 1971 rakennettu 8-kerroksinen asuinkerrostalo sekä yksikerroksinen liikerakennus Kullervonkadun varrella. Tontin pohjoisosassa on pysäköintiä ja istutuksia.

Asemakaava laaditaan tontin omistajan aloitteesta. Kaavamuutoksen hakijoiden tavoitteena on rakentaa tontin pohjoisosaan 8-kerroksinen asuinrakennus sekä korottaa nykyistä asuinrakennusta Tammelan puistokadun varrella.


Lisätietoja

Projektiarkkitehti
Anna Hyyppä
puhelin 040 800 7905


Teksti Anna-Leea Hyry