Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ei koulukiusaamista ja hyvät ystävät ovat lasten mielestä tärkeitä Tampereella

Julkaistu 12.5.2017 12.56

Kun tamperelaisilta lapsilta kysyttiin, mikä on heille tärkeää Tampereella, vastauksissa nousi kärkeen kaksi asiaa ylitse muiden: ei koulukiusaamista ja hyvät ystävät. Myös eläinten suojelu, yhteinen tekeminen omien vanhempien kanssa, turvallinen ympäristö sekä hyvät harrastusmahdollisuudet ovat 10-vuotialle lapsille tärkeitä kotikaupungin piirteitä.

Tiedot käyvät ilmi Lasten Tampere -areenassa tehdystä kyselystä, joka toteutettiin Tampereen uuden strategian valmistelua varten.

– Halusimme luodata 10-vuotiaiden näkemyksiä strategiatyötä varten, koska teemme strategiaa tulevaisuutta ajatellen, jolloin nykyiset 10-vuotiaat ovat nuoria aikuisia. Lasten vastaukset viestivät lähiympäristön ja turvallisuuden tärkeydestä; nämä painotukset on hyvä huomioida strategian laadinnassa, sanoo strategiajohtaja Reija Linnamaa.

Maalis-huhtikuussa kerättiin kaikkiaan 1048 tamperelaisen 4.-luokkalaisen näkemyksiä Nuorisopalveluiden järjestämillä vaikuttamispäivillä. Vuosittain Monitoimitalo 13:ssa järjestettävään vaikuttamispäivään osallistuvat vuoropäivinä Tampereen koulujen noin 10-vuotiaat oppilaat opettajiensa ja ohjaajiensa kanssa.

Mikä on sinulle tärkeää Tampereella? -kyselyyn lapset vastasivat Innoduel-osallistumistyökalulla, jonne oli syötetty valmiiksi 20 ideaa. Lapset saivat lisätä joukkoon myös omia vastausehdotuksiaan. Lisäyksenä listalle nousi yhdeksän piirrettä: ei koulukiusaamista, lisää eläinten suojelua, olla iloinen, kouluun enemmän tapahtumia, lähikauppa, ei puhelinta autossa, hyvät ja lähellä olevat lenkkimaastot, hyvät lenkkeilymaastot ja enemmän ulkokuntosaleja.

Kyselyyn vastanneista lapsista 83 prosenttia nosti Ei koulukiusaamista -idean kärkeen. Reilut puolet vastaajista piti tärkeänä siistiä ympäristöä, iloisena olemista, kivoja opettajia, hyviä ja turvallisia pyöräteitä, uimarantoja, koulun tapahtumien ja liikuntapaikojen lisäämistä. Listalla vähiten huomiota saivat jalkapallokentät (42%) ja lähimetsät (44%).

Tampereen uuden strategian linjaukset täsmentyvät uuden kaupunginvaltuuston aloittaessa kesäkuussa työnsä, ja strategia hyväksytään tämän vuoden lopulla valtuustossa.


Lisätietoja

Strategiajohtaja
Reija Linnamaa
puhelin 040 572 9610
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell