Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Nykyiset ja uudet kaupunginvaltuutetut pohtivat Tampereen strategiaperustaa

Julkaistu 3.5.2017 15.02

Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaarissa 2.5.2017 vedettiin yhteen mennyttä valtuustokautta ja luodattiin kohti Tampereen uutta strategiaa, jonka pohjatyö on käynnistynyt. Strategian linjaukset täsmentyvät uuden valtuuston myötä, ja vuoden lopulla valtuusto hyväksyy uuden Tampereen strategian.

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen mielestä kulunut kausi on ollut poikkeuksellisen kehittymisen aikaa Tampereella. Olennaiset tavoitteet on saavutettu askel kerrallaan.

– Kaupunkistrategia ja pormestariohjelma ovat hyvin tukeneet toisiaan, ja yhteistyö on ollut toimivaa, Ikonen sanoi.

Myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin kiitti nykyistä valtuustoa ja ohjeisti uutta valtuustoa työn pariin:

– Tampere on tarina yhteistyön voimasta.

Valtuustoseminaarissa Tampereen strategiatyöstä kertoi strategiajohtaja Reija Linnamaa. Hänen arvionsa mukaan nykyinen Yhteinen Tampere - näköalojen kaupunkistrategia on ohjannut melko hyvin kaupungin toimintaa. Strategia on perustunut yhdessä tekemiseen sekä näkemykselliseen ja rohkeaan toimintaan. Kokonaisarvioissa strategian onnistumisiksi nimetään muun muassa kaupungin vetovoimaisuuden ja yhdyskuntarakenteen kehittäminen, palvelurakenteiden uudistaminen sekä strategian pääteemana olevaan yhteiseen Tampereeseen liittyvät kokonaisuudet: muun muassa yhteistyömuodot asukkaiden, sidosryhmien ja henkilöstön kanssa.

– Toimintaympäristömme muuttuu tällä hetkellä nopeasti. Se edellyttää uudelta Tampereen strategialta entistä enemmän ketteryyttä, linjaavuutta ja viestittävyyttä. Uuden strategian keskeisimmät haasteet liittyvät taloustavoitteisiin ja työttömyyteen, Reija Linnamaa painotti.

Strategiaan haetaan jaettu käsitys siitä, millaista kaupunkia tavoitellaan: Millainen on tulevaisuuden Tampere 2030? Strategian tehtävä on tukea halutun tulevaisuuden saavuttamista. Myös kaupunkilaiset, sidosryhmät ja kaupunkiorganisaation henkilöstö kutsutaan mukaan uuden strategian pohdintaan

Nykyisen kaupunkistrategian vaikuttavuusarviointi on tehty aiempaa visuaalisemmin ja siihen voi tutustua Tampereen Pulssi -sivustolla. Tampereen Pulssi tukee uuden strategian valmistelutyötä ja siellä tuodaan tarkemmin esiin kaupungin toimintaympäristön ja kaikkien palvelualueiden keskeisimmät kehitysaskeleet sekä suurimmat haasteet.


Lisätietoja

Strategiajohtaja
Reija Linnamaa
puhelin +358405729610
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell