Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Keikkatyö kunniaan -kampanjassa työtön tai nuori saa näyttöjä osaamisesta

Julkaistu 28.4.2017 13.30

Lyhyet keikkatyöt ovat mahdollisia tänä kesänä usealle tamperelaiselle nuorelle ja työttömälle. Asian mahdollistavat Tampereen kaupunki, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan Yrittäjät ja Me-säätiö Keikkatyö kunniaan -kampanjassa. Yleishyödylliset toimijat voivat puolestaan saada tekijöitä maksutta – tarjolla on ainakin 1000 tuntia järjestöille.

– Kaupunki osallistuu kampanjaan ostamalla tunteja järjestöjen käyttöön, sillä haluamme tarjota työnhakijoille tilaisuuksia näyttää osaamistaan sekä tukea yleishyödyllisen työn tekemistä, kertoo kehitysjohtaja Mika Itänen.

Kampanjan ideana on, että työttömät ja nuoret saavat arvokasta työkokemusta ja yhdistykset tai muut työnantajat apua tekemättömiin töihin. Tunnin työstä maksetaan 10 euroa, josta vähennetään ennakonpidätys. Työtön työnhakija saa ansaita kuukaudessa 300 euroa ilman, että se vaikuttaa tukiin.

Kampanja lanseerataan torstaina 4.5. kello 13–15 Tampereen Pakkahuoneella järjestettävässä Nuorille töitä -tapahtumassa, jossa asiasta voi kysyä lisää Ohjaamon tietopisteessä.

Työkeikat laitetaan auki Work Pilots -sovelluksella, ja tekijät valitaan tehtävää hakeneista. Sovelluksen käyttämiseen saa opastusta tehtävään koulutetuilta nuorilta. Kiinnostuneiden tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi sekä seurata ja hakea siellä avautuvia työtilaisuuksia.

Tamperelaiset yhdistykset voivat saada tekijöitä ilmaiseksi muutamasta tunnista kahden päivän keikkatöihin. Tunteja myönnetään hakeville yhdistyksille niin kauan kuin tunteja riittää. Tehtävät on ajoitettava touko-elokuulle.

Myös Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto ja Opteam osallistuvat kampanjan toteutukseen. TE-toimiston vastuulla on esimerkiksi 30 työttömän työnhakijan testiryhmän kokemusten koonti.

Work Pilots -mobiilisovellus on myös yksityisten henkilöiden käytettävissä. Palvelun avulla voi löytyä esimerkiksi kiireapua kausiluonteisiin töihin.


Lisätietoja

Work Pilots -sovellus ja käytännön asiat:
CEO – Chief Enabling Officer
Eija Kiviranta
puhelin 040 709 0150
sähköposti [email protected]

Kampanja:
Kehitysjohtaja
Mika Itänen
puhelin 040 566 1245
sähköposti [email protected]


Teksti Anna Vilhula