Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Infotilaisuuksilla ja piirrosvideolla vauhtia tamperelaisten joukkorahoitukselle

Julkaistu 28.4.2017 10.15

Tampereen kaupunki on avannut joukkorahoitussivuston mesenaatti.me/tampere, joka tuo yhteen tamperelaiset joukkorahoituskampanjat, niiden toteuttajat ja rahoittajat. Joukkorahoituksen edistämiseksi kaupunki järjestää maanantaina 8.5.2017 kello 17 Pääkirjasto Metsossa joukkorahoitusillan.

Joukko- eli yhteisörahoitukseen voi tutustua tarkemmin joukkorahoitussivustolla, jossa on myös piirrosvideo.

– Video kertoo tiiviisti ja hauskalla tavalla miten joukkorahoituskampanjan voi käynnistää ja miten sellaiseen voi osallistua, projektipäällikkö Lilli-Nora Siikasmaa toteaa.

Tampereen kaupunki järjestää vuoden 2017 aikana joukkorahoituksesta infotilaisuuksia aktivoidakseen asukkaita omatoimisuuteen ja mahdollistaakseen tamperelaisten ideoiden muuttumisen todeksi. Infotilaisuuksien sarja käynnistyi helmikuussa ja jatkuu syksyyn asti. Avoimiin tilaisuuksiin voi ilmoittautua www.omatesoma.fi/joukkorahoitus -sivulla.

Toukokuun joukkorahoitusillan aikana osallistujat saavat kattavan tietopaketin joukkorahoituksesta sekä sparrausta omille kampanjaideoilleen. Samalla tutustutaan kahteen onnistuneeseen tamperelaiseen joukkorahoituskampanjaan.

Ensimmäiseen joukkorahoitusiltaan osallistunut Rakennuskulttuurikeskus Piiru käynnisti oman joukkorahoituskampanjansa huhtikuussa. Pispalan vanhimpiin rakennuksiin lukeutuvan Uiton talon pelastamiseksi aloitettu kampanja on lähtenyt käyntiin loistavasti. Taina Laaksonen Rakennuskulttuurikeskus Piirusta on innostunut:

– Rakennuskulttuurikeskuksen kampanjalla on iso tavoite: saada keskus valmiiksi ennen talvea ja auki kaikelle kansalle. Valmennusohjeiden mukaan kampanjassa on panostettu videoon ja Facebookiin. Tonni kasassa ekalla viikolla. Toimii!

Toukokuun joukkorahoitusillassa kuullaan myös Suomen Pelimuseosta, joka on yksi suomalaisen joukkorahoitusmaailman menestystarinoista. Sen kampanja keräsi puolessa vuodessa lähes 86 000 euroa ja mahdollisti Pelimuseon avaamisen Tampereella Vapriikissa tammikuussa 2017. Kampanja oli uraauurtava paitsi pelaajayhteisön myös Tampereen kaupungin näkökulmasta.

Pelimuseo oli ensimmäinen kunta-alan toimija, joka on lähtenyt kokeilemaan joukkorahoitusta.

– Kampanja toteutettiin onnistuneessa yhteistyössä pelialan harrastajista ja yrityksistä koostuvan Pelikonepeijoonien kanssa, kertoo taloushallintopäällikkö Päivi Lehtinen.

Joukkorahoitusillat ja -sivuston avaaminen ovat osa Tampereen 6Aika - Avoimet innovaatioalustat -hanketta, jonka tavoitteena on vauhdittaa joukkorahoituksen yleistymistä Tampereella. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja Tampereen kaupunki. Valmennustilaisuudet on järjestetty yhteistyössä Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kanssa.


Lisätietoja

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela