Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Niemen Sahanvainionpuistoon rakennetaan linnateemainen leikkipuisto

Julkaistu 28.4.2017 10.06

Niemenrannan uudelle asuinalueelle rakennetaan monipuolinen leikkipuisto Sahanvainionpuistoon, jonka leikkivälineissä toistuu linna-aihe. Puistoon tulee myös kuntoiluvälineitä, ja nurmi- ja hiekka-alueilla on tilaa pelailuun ja leikkeihin Puiston suunnitelmaa voi kommentoida 12.5.2017 saakka. Puisto on tarkoitus rakentaa tänä vuonna.

Sahanvainionpuiston yleissuunnitelmaluonnos on nähtävänä 28.4. - 12.5. paikan päällä puistossa, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) ja internetissä osoitteessa: www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Leikkipuisto rakennetaan vanhoille Niemen kartanon viljelysmaille, jotka on kaavoitettu uusiksi asuin- ja viheralueiksi. Sahanvainionpuisto on osa Niemenrannan puistojen muodostamaa puistoketjua, ja se sijaitsee rakentuvan asuinalueen keskellä. Uusi leikkipuisto on kolmion muotoinen ja 2300 neliömetrin laajuinen.

Leikkivälineiksi puistoon on valittu monipuolinen, neliosainen linnakiipeilyteline, erilaisia keinuja, pyöriviä tasapainovälineitä sekä pienemmille sopivia leikkivälineitä kuten hiekkalaatikko leivontapöytineen ja hevoskiikkuja. Leikkialueen alustana käytetään safegrass-tekonurmea. Muutama oman kehon painoa hyödyntävä kuntoilulaite sijoitetaan leikkialueen itäreunaan. Leikkialueen ympärille sijoitetaan penkkejä ja piknik-pöytäryhmät, joista voi seurata puiston elämää, pelejä ja leikkejä monesta suunnasta.

Lisäksi leikkipuistoon rakennetaan monikäyttöinen, laaja nurmialue ja kivituhkapintainen hiekka-alue vapaamuotoisiin peleihin ja leikkeihin.

Tällä hetkellä puiston alueella ei ole puustoa ollenkaan. Leikkialueen ympärille istutetaan kukkivia pienpuita ja muutamia isoja puita. Nurmialuetta rajataan pensasaidanteella ja puurivillä. Leikkialue rajataan erikokoisista kierrätetyistä kivipaaseista tehdyllä muurilla, joka luo ilmeikkään muurin linnan ympärille.

Puisto valaistaan soihdun mallisilla led-valaisimilla linnateeman mukaisesti. Lisäksi käytävävalaisimista tulee hajavaloa leikkipuistoon.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki / kaupunkiympäristön suunnittelu / viheralueet ja hulevedet
Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288

Tampereen kaupunki / kaupunkiympäristön suunnittelu / viheralueet ja hulevedet
Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen