Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen haettavana 32 tonttia

Julkaistu 27.4.2017 14.48


Tampereen kaupunki tarjoaa haettavaksi kaikkiaan 32 asuinkerrostalo-, rivitalo- ja muuta tonttia yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen kevään haussa. Hakuaika on 27.4. - 9.6.2017. Kaikki haussa olevat tontit ovat vuokratontteja.

Tontteja on tarjolla Hervantajärven, Ikurin, Linnainmaan, Kämmenniemen ja Vuoreksen kaupunginosissa. Osa Vuoreksen Rimmin alueen tonteista luovutetaan suunnittelukilpailun perusteella. Suunnitteluasiakirjojen sekä hakemusten pitää olla jätettynä perjantaihin 9.6.2017 kello 15.45 mennessä.

Hervantajärven Lintuhytissä on kaksi tonttia ja Ikurissa yksi tontti. Kämmenniemestä voi hakea kuutta tonttia. Tontit ovat heti rakennettavissa. Vuoreksen Virolaisessa on kaksi heti rakennettavissa olevaa tonttia.

Vuoreksen Isokuusessa on haettavana tontteja, jotka on varattu erityisesti puurakentamiseen. Isokuusessa tonttien julkisivujen tulee olla puuta, ja osassa myös rungon tulee olla puuta, osassa betonirunko on myös mahdollinen. Isokuusen Harjanteessa on heti rakennettavissa kuusi tonttia. Isokuusen Aurinkorinteessä on tarjolla viisi tonttia, joista osa on rakennettavissa heinäkuun alussa ja osa lokakuun alussa.

Vuoreksen Rimmissä on yhdeksän tonttia, joista osa luovutetaan suunnittelukilpailun perusteella. Kaksi tonteista on tarkoitettu ensisijaisesti ARA-rakentamiseen. Tontit ovat heti rakennettavissa.

Linnainmaan tontti luovutetaan toteutettavaksi ikäihmisten tehostetun palveluasumisen hankkeena. Hakemuksen liitteenä tulee olla toiminnan kirjallinen kuvaus, mistä selviää mm. asumispalvelupaikkojen määrä. Kaupunki ei sitoudu palvelujen ostoon tulevasta yksiköstä.

Tarkemmat tiedot tonteista löytyvät kaupungin verkkosivuilla olevasta luettelosta. Luettelossa ilmoitettu vuokra on vielä vahvistamaton tämänhetkinen vuosivuokra. Valtion tukemaan asuntotuotantoon luovutettaville tonteilla vuokrat vahvistetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) hyväksymien vyöhykehintojen mukaisesti.

Myös tarkemmat tiedot hakumenettelystä saa verkkosivuilta. Tonttien saajat ratkaistaan elo-syyskuun 2017 aikana.

Avoin tonttihaku on pääsääntö kerros- ja rivitalotonttien luovutuksessa. Tonttihaku järjestetään 2 - 4 kertaa vuodessa.


Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256


Teksti Anna-Leea Hyry