Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vappu tuo muutoksia aukioloaikoihin ja aikatauluihin

Julkaistu 27.4.2017 13.32

Maanantaina 1. toukokuuta vietettävä vappu tuo muutoksia kaupungin palvelujen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin. Vappuviikonloppua pääsee viettämään monenlaisten mukavien tapahtumien merkeissä.

 

Kaupunki toivoo, että juhlijat muistaisivat laittaa piknik- ja muut roskat roska-astioihin. Niitä tuodaan vapuksi keskustaan lisää. Koskipuistoon tulee 10 roska-astiaa lisää ja Kirjastonpuistoon niin ikään 10. Keskustaan tuodaan myös vessoja vapuksi.

Maanantain 1.5. ja tiistain 2.5. välisenä yönä aamuyöstä alkaa vapun juhlinnan jälkien suursiivous. Vappuviikonloppunakin toki siivoillaan.

Vappu on virstanpylväs myös Tampereen katukuvassa: vappuun mennessä keskustan suihkulähteet ovat toiminnassa.

Terveysasemat ovat suljettuna vappupäivänä. Terveyspalvelujen neuvonta päivystää normaalisti joka päivä klo 7 - 22.

Kaupungin asiointi- ja neuvontapisteet ovat vappuna kiinni.

Poikkeusaukioloja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluissa

Kirjastot ovat vappuna suljettuina ja kirjastoautot poissa ajosta.

Vappuaattona 30.4. Tampereen taidemuseo, Sara Hildénin taidemuseo ja museokeskus Vapriikki sulkeutuvat klo 16. Tampereen taidemuseo ja Sara Hildénin taidemuseo ovat 1.5. kiinni. Vapriikki on suljettuna lukuun ottamatta uutta Kielletty kaupunki -näyttely ja museoravintola Valssia, jotka ovat avoinna klo 12 - 16.

Museo Milavida on 30.4. ja 1.5 avoinna klo 11 - 16.

Työväenmuseo Werstas on vappuna auki klo 11 - 18 ja siellä vietetään Werstaan Wappu -tapahtumaa. Ohjelmassa on muun muassa työväenlaulukaraokea ja askartelua, ja tarjolla on munkkeja ja simaa. Myös näyttelyt ovat avoinna.

Lastenkulttuurikeskus Rulla on vappuaattona auki normaalisti, ja siellä järjestetään 27. - 30.4. Vappupaja, jossa askarrellaan viipperiä eli tuulihyrriä. Maanantaina 1.5. Rulla on suljettu.

Uimahallit ovat vappuaattona auki klo 10 - 18 (viimeinen sisäänpääsy klo 16.45). Vappupäivänä hallit ovat kiinni.

Joukkoliikenteessä aikataulumuutoksia ja poikkeusreittejä

Vappuaattona sunnuntaina 30.4. linja-auton kulkevat normaalien sunnuntain aikataulujen mukaan, ja lisäksi ajetaan perjantain aikataulujen mukaiset yövuorot. Vappupäivänä 1.5. liikennöidään lauantain vuorojen mukaisesti noin klo 0.30 saakka.

Suomen neidon lakitus sulkee Hämeensillan liikenteeltä sunnuntaina klo 23.45 - 0.30. Vappupäivänä Hämeenkatu ja Hatanpään valtatie ovat vappukulkueiden ja muiden tapahtumien vuoksi osittain suljettuna liikenteeltä klo 10 - 18. Linja-autot kulkevat näinä aikoina poikkeusreiteillä, jotka voi tarkistaa Tampereen seudun joukkoliikenteen kotisivuilta:

Monenlaisia tapahtumia kaikenikäisille

Perinteiset Wappumarkkinat järjestetään 30.4. - 1.5. Keskustorilla, Laukontorilla ja Tammelantorilla. Toreilla myydään vappupalloja ja perinteisiä vappuherkkuja.

Teekkarit lakittavat Hämeensillan Suomen neito -patsaan perinteiseen tapaan puolen yön aikaan vapun vastaisena yönä. Teekkarikastetta pääsee seuraamaan kosken partaalle 1.5. klo 10 - 18.


Teekkarikastajaisten tunnelmaa vuoden 2016 vapulta.

Tallipihalla vietetään 30.4. koko perheen Varaslähtö vappuun -tapahtumaa klo 10 - 16. Ohjelmassa on muun muassa ponitalutusta ja hevosvaunuajelua, ja tapahtumassa myydään vappupalloja ja -herkkuja. Vapun vietto Tallipihalla jatkuu samoissa merkeissä Lasten vappu -tapahtumassa 1.5. klo 10 - 16.

Niihaman majalla järjestetään vappuhulinat 30.4. ja 1.5. klo 9 - 19. Tapahtumassa pääsee kiertämään luontopolkua koko perheen voimin sekä herkuttelemaan vastapaistetuilla munkeilla ja simalla.

Kulttuuriyhdistys Swäg järjestää 30.4. klo 16 - 21 ilmaisen ja ikärajattoman vappupiknikin elävän musiikin säestyksellä Lielahden kartanon puutarhassa. Klo 21 vapun juhlinta jatkuu Kuivaamolla elektronisen musiikin merkeissä.

Tampere Filharmonia soittaa perinteiset vappukonsertit samalla ohjelmalla 29.4. ja 1.5. klo 15. Ohjelmassa soivat muun muassa Jean Sibeliuksen Kevätlaulu, Johann Straussin kepeitä sävelmiä ja Hans Christian Lumbyen poreileva Samppanjagaloppi. Lisätietoa orkesterin kotisivuilta:

Särkänniemen kesäkauden avajaisia vietetään vapun aatonaattona lauantaina 29.4. Huvilaitteet ovat avoinna klo 12 - 19. Avajaisissa esiintyvät Mimi ja Kuku klo 13 ja 15 sekä Arttu Wiskari klo 17.

Vapun tunnelmaan pääsee virittäytymään etukäteen myös Nekalan koulun Wiinikan Wappu -tapahtumassa 27.4. klo 18 - 20 ja Tesoman nuorisokeskuksen koko perheen vapputapahtumassa 29.4. klo 10 - 13. Molemmissa tapahtumissa on tarjolla monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille sekä munkkeja ja simaa.

Lisää ohjelmaa vapun viettoon löytyy esimerkiksi näistä tapahtumakalentereista:


Teksti Elise Kraatila

Kuvat Satu Aalto