Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Nuorisoteatterin kevään esitykset käynnistyvät

Julkaistu 26.4.2017 9.44

Tampereen Nuorisoteatterin kevään produktio kantaa nimeä Heijastus, totuutta ei kerrota – se on elettävä. Esitys on puheenvuoro tästä ajasta ja sen ilmiöistä. Se ihmettelee, pohtii, kysyy ja puntaroi – ja haastaa katsojan yhteiseen keskusteluun. Esityksen ensi-ilta on tänään keskiviikkona 26.4.2017.

Tampereen Nuorisoteatterin nuoria
 

Tampereen Nuorisoteatterin nuoret ovat ohjaaja Pia Koposen johdolla valmistelleet esityksen Heijastus, totuutta ei kerrota – se on elettävä. Esitystä on hiottu syksystä asti viikoittaisissa treeneissä ja tiivistä yhteistyötä on tehty myös Monitoimitalo 13:n Pajaston kanssa. Esityksen tekniikasta vastaavat av-pajalaiset ja esitykseen liittyviä videoita on tehty mediapajalaisten toimesta.

– Kuluneen lukuvuoden aikana olemme sukeltaneet tarinoiden mereen. Tarkastelun kohteena ovat olleet itsestä kerrotut ja muilta kuullut tarinat, niiden voima ja vaikutus mm. siihen, millaisia rooleja pidämme milloinkin yllä. Inspiraationa on toiminut mm. Salman Rushdien Harun ja tarinoiden meri ja Juhana Torkin Tarinan valta. Lopullinen käsikirjoitus on yhteistyön tulos. Se on koottu kauden aikana tehdyistä harjoituksista itsetuntemuksen syventämisen, luovan kirjoittamisen, ohjaustaitojen ja dramaturgian parissa. Tavoitteenamme on ollut kehittää ensembletyöskentelyä, kehollista ja sanallista ilmaisua, sekä tutkia ja haastaa omia maneerejamme esiintyjinä ja toimijoina, ryhmän ohjaaja Pia Koponen kertoo.

Tervetuloa katsomaan esitystä Monitoimitalo 13:n Stagelle! Esityksiin on vapaa pääsy, mutta paikkavaraukset on tehtävä etukäteen. Varaa paikkasi puhelimitse p. 040 806 3242/Monitoimitalo 13:n vahtimestarit. Esityksen kesto on noin 1 tunti ja siinä ei ole väliaikaa.

Esitysten aikataulu:
ke 26.4. klo 19 (ensi-ilta)
to 27.4. klo 19
pe 28.4. klo 19
la 29.4. klo 14

Tampereen Nuorisoteatteri on 13–17-vuotiaille nuorille suunnattua maksutonta toimintaa. Ryhmän toiminta on osa Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurista nuorisotyötä.


Lisätietoja

Kulttuurituottaja
Piritta Brusi
puhelin 040 096 2264
sähköposti [email protected]


Teksti Kati Ruotsalainen