Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere aloitti kiinteistö- ja rakennustietojen selvitystyön

Julkaistu 12.4.2017 12.20

Tampereen kaupunki on aloittanut kiinteistö- ja rakennustietojen selvitystyön huhtikuussa 2017. Tarkoituksena on päivittää eri rekistereissä olevat mahdollisesti osittain puutteelliset tiedot ajan tasalle. Ensimmäisenä kartoitetaan kaupungin keskusta-alueen kiinteistöt. Kiinteistöjen omistajille ja taloyhtiöiden isännöitsijöille lähetetään kyselylomakkeet rakennustietojen antamiseksi. Tiedot voi antaa myös verkkolomakkeella.

Lomakkeessa kysytään rakennusten perustietoja kuten pinta-aloja, tilojen käyttötarkoituksia sekä korjaustietoja. Saatuja vastauksia verrataan kaupungin rekisterien tietoihin ja arkistotietoihin. Tarkistetut kiinteistö- ja rakennustiedot toimitetaan edelleen verottajalle tarkistettavaksi.

Selvitystyö jatkuu keskusta-alueen jälkeen alue kerrallaan, ja kiinteistönomistajiin otetaan yhteyttä alueittain.

Kiinteistöverosta tulee jatkossa yhä tärkeämpi verotusmuoto, joten kunnan rekisteritietojen on oltava oikein. Tietojen tarkistamisella varmistetaan kaikkien kiinteistönomistajien tasavertainen ja oikeudenmukainen kohtelu kiinteistöveroa määrättäessä. Kiinteistön veronmaksuperustetietoja korjataan tarvittaessa. Mikäli verotuksessa on virheitä, verotusta oikaistaan.

Kiinteistöille tehdään tarvittaessa mittauskäyntejä. Rakennuksia mitataan ulkomitoin ja niistä kirjataan lukumäärä, sijainti, tyyppi ja pinta-ala ulkomitoin. Rakennusten sisälle ei mennä.

Lisätietoja ja verkkolomake löytyy kaupungin verkkosivulta: www.tampere.fi/kiinteistotietojentarkistus


Lisätietoja

Sopimusasiantuntija
Kirsi Grönberg
puhelin 040 164 6418


Teksti Kirsi Grönberg, Tarja Nikupaavo-Oksanen