Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Parasta hanasta- jo 118 vuotta

Julkaistu 12.4.2017 9.59

Toimiva vesihuolto on avain yhteiskunnan ja yritystoiminnan kehittymiseen. Puhdas vesi ja sen mahdollistama hygienia ovat myös terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Vesi on olennainen osa Suomea ja suomalaisuutta. Puhdas hanavesi sekä puhtaat vesistöt ovat yhteistä ja arvokasta kansallisomaisuuttamme, josta voimme olla ylpeitä. Tampereen vesilaitos on perustettu jo vuonna 1898 ja vesihuoltoa on siitä lähtien jatkuvasti kehitetty. Puhdasta hanavettä toimitetaan Tampereelle ja osittain naapurikuntiinkin vuodessa lähes 20 miljoonaa kuutiometriä.

 

Hanavesikampanja nostaa maljan satavuotiaalle Suomelle

Tampereen Vesi on mukana Vesilaitosyhdistyksen ja kuudentoista muun vesihuoltolaitoksen yhteisessä hanavesi-kampanjassa. Kampanja näkyy Hanavesiooppera-aiheisena 12.4. alkaen sosiaalisen median lisäksi Finnkinon elokuvateattereissa alkumainoksena, Tampereen kaupunkiliikenteen bussien näyttötauluilla sekä vesilaitosten yhteinen radiomainos kuuluu kiirastorstaina eri radiokanavilla. Kampanjavideot löytyvät myös Youtubesta hakusanalla Tampereen Vesi.

Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Tampereen suosituin hanatuote

Tampereen Vesi tekee laadukkaan hanaveden eteen paljon työtä. Vesihuoltomme on korkeatasoista. Hanavesi on laadukasta; hajutonta, mautonta, väritöntä sekä tutkitusti turvallista nauttia. Veden laatu täyttää sosiaali- ja terveysministeriön sille asettamat vaatimukset erinomaisesti. Hanavesi on myös edullista. Yksi juomalasillinen maksaa noin 0,06 senttiä -ämpärillisen saa kolmella sentillä! Puhdasta vettä on saatavilla hanan aukaisulla ympäri vuorokauden.

Puhtaan veden valmistuksen ja jakelun lisäksi käytetty hanavesi eli jätevesi kerätään ja puhdistetaan tehokkaasti ja palautetaan takaisin vesistöihin luonnon kiertokulkuun. Vesihuoltojärjestelmä kattaa koko ketjun vesilähteeltä vedenkäsittelyn kautta vesijohtoverkostossa tapahtuvaan vedentoimitukseen. Vesihuoltolaitos seuraa, ohjaa ja kunnossapitää järjestelmää ympäri vuorokauden, varmistaakseen puhtaan hanaveden jatkuvan toimituksen.

Nauti hanavedestä, ole hyvä!


Kuva:VVY

Lisätietoja

Lisätietoa hanavesi-kampanjasta
Viestintäasiantuntija
Liisa Mustaniemi
puhelin 050 406 4377