Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Keinujen istuimia tuodaan talviteloilta leikkipaikoille

Julkaistu 5.4.2017 9.17

Keinuistuimia on alettu palauttaa talven jälkeen leikkipaikoille. Työ on aloitettu keskeisimmistä ja suosituimmista puistoista. Viimeisenä keinut saadaan käyttöön varjoisilla, pitkään jäässä pysyvillä metsäisillä leikkipaikoilla.

Sorsapuistossa lapsi keinussa
 

Keinumaan pääsee keskustan alueella esimerkiksi Pikku Kakkosen puistossa, Tiitiäisen satupuistossa Näsinpuistossa, Sorsapuistossa, Emil Aaltosen puistossa ja Osmonpuistossa Tammelassa, Tunturin suojaviheralueella Lapin alueella, Soukkapuistossa Armonkalliolla ja Väinö Linnan puistossa Amurissa.

Tampereen puistoissa on tällä hetkellä 243 leikkipaikkaa, joissa on lähes 700 keinutelinettä. Suurin osa keinuista on kaksipaikkaisia. Näin ollen keinuistuimia on tuotavana noin 1400 kappaletta.

Talveksi keinuistuimet poistetaan leikkipaikoilta turvallisuussyistä. Keinuistuimet, ketjut ja keinujen turva-alustat jäätyvät, eikä turva-alusta toimi iskua vaimentavana ja pehmentävänä kerroksena. Keinuistuinten talvivarastoinnin yhteydessä tarkistetaan istuinten ja ketjujen kunto.


Lisätietoja

Rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Susanna Lyly