Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen aseman edustan lankarullakioski siirretään varastoon

Julkaistu 7.3.2017 15.15

Tampereen Rautatieaseman edustalla, Hämeenkadun itäpäässä sijaitseva lankarullakioski siirretään varastoon Nekalaan odottamaan uutta paikkaa. Suunnitelmien mukaan kioski tulee edelleen aseman läheisyyteen. Tarkempi sijoituspaikka ratkaistaan Asemakeskuksen asemakaavoituksen yhteydessä.

Rakennus siirretään kokonaisena. Rullakioskin siirron valmistelu alkoi tänään. Siirtopalkit asennetaan torstaina 9.3.2017. Noin kaksi tuntia kestävä siirto aloitetaan suunnitelman mukaan tiistaina 14.3. klo 20.00. Ajankohta voi vielä muuttua. Siirron tekee Tampereen Infra.

Rullakioskin siirto on Hämeenkadun ja Itsenäisyydenkadun hyväksyttyjen uuden katusuunnitelman mukainen. Rakennus on siis siirrettävä, ennen kun raitiotien rakentaminen Asematunnelin kohdalla alkaa kesäkuussa. Kioskin määräaikainen vuokrasopimus päättyi helmikuun lopussa.

Rullakioskin siirtokelpoisuutta on kokeiltu ennenkin, mutta muuttomatka oli silloin lyhyempi. Rakennusta on siirretty 10 metriä vuonna 1982 silloisen rakennuslautakunnan päätöksellä. Syynä olivat tuolloinkin uudet katujärjestelyt.

Lankarullakioskista on tehty rakennushistoriallinen dokumentointi. Suunnittelijasta ei ole tarkkaa tietoa. Usein kioskeja suunniteltiin 1920 - 30-luvuilla kaupungin virkatöinä.

Mahdollisesti Hämeenkadun kioskirakennuksen on suunnitellut kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer, joka on suunnitellut Tampereelle useita funktionalistisia rakennuksia.

Bertel Strömmer on allekirjoittanut "Asemanpuistoa" ja kioskirakennusta koskevan asemapiirroksen vuodelta 1946.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki/
Maankäyttöpäällikkö
Heli Toukoniemi
puhelin 040 806 4007


Teksti Anna-Leea Hyry