Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Viron presidentti käy Suomen valtiovierailunsa aikana myös Tampereella

Julkaistu 6.3.2017 9.36

Viron presidentti Kersti Kaljulaid on puolisonsa Georgi-Rene Maksimovskin kanssa valtiovierailulla Suomessa 7.–8. maaliskuuta 2017 tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsumana. Toisena vierailupäivänä keskiviikkona 8.3. presidenttipari vierailee myös Tampereella, jossa presidenttiparin vierailua isännöivät kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Sanna Marin, pormestari Anna-Kaisa Ikonen sekä Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula.

Tampereen vierailunsa aikana presidentti Kaljulaid tutustuu Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareenaan, SMACC:iin ja TUTLabiin. Vierailu yliopistolla huipentuu presidentti Kaljulaidin puheeseen ja keskustelutilaisuuteen, jonka teemana on Kaupunkien, yliopistojen ja yritysten yhteistyö Triple Helix.

Tiistaina 7. maaliskuuta presidenttipari on Helsingissä tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraina Presidentinlinnassa, jossa presidentit keskustelevat Suomen ja Viron suhteista, kuten taloudellisesta yhteistyöstä sekä ICT- ja opetusalojen yhteistyöstä. Lisäksi esillä ovat Euroopan ja Itämeren alueen turvallisuustilanne, ajankohtaiset EU-asiat sekä suhteet Venäjään ja Yhdysvaltoihin.

Presidentti Kaljulaidin mukana Suomessa vierailevat opetus- ja tutkimusministeri Mailis Reps sekä yrittäjyys- ja informaatioteknologiaministeri Urve Palo. Lisäksi matkassa on noin 50 hengen yritysvaltuuskunta.


Teksti Aila Rajamäki