Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hämeenkadun itäpää avataan 31.1. väliaikaisesti henkilöautoliikenteelle

Julkaistu 30.1.2017 14.05

Tampereen Hämeenkadun itäpäässä Rautatienkadun ja Hatanpään valtatien välillä sallitaan väliaikaisesti myös henkilöautoliikenne tiistaina 31.1.2017 kello 6.00 alkaen. Järjestely kestää kesäkuun 2017 alkuun saakka, jolloin kadun muuttaminen pysyvästi joukko- ja kevyen liikenteen kaduksi alkaa.

Hämeenkadun ja Koskikadun liittymä
 

Muutos tehdään liikennemerkeillä. Käytöstä väliaikaisesti poistuvat kieltomerkit huputetaan. Kaikki liikennevalot Rautatienkadun ja Hatanpään valtatien välillä otetaan samalla taas käyttöön ohjelmoimalla ne uudelleen. Tuomiokirkonkadun suojatien kohdalle on rakennettu uudestaan liikennevalot.

Hämeenkadun itäpää muutettiin kokeiluluonteisesti joukkoliikennekaduksi vuoden 2014 kesäkuussa. Heinäkuussa 2015 aloitettiin elävöittämiskokeilu, jolloin tehtiin rakenteellisia muutoksia ja muun muassa lisättiin penkkejä ja istutuksia.

Kadun väliaikaiset rakenteet on nyt purettu eli palautettu kokeilua edeltänyt tilanne. Työ sujui lauhan sään ansiosta arvioitua nopeammin.

Yhdyskuntalautakunnan 15.11.2016 hyväksymän Hämeenkadun katusuunnitelman mukaan koko Hämeenkatu muutetaan pysyvästi jalankululle ja joukkoliikenteelle varatuksi kaduksi, jolla pyöräily on mahdollista.

Tampereen raitiotien ja Hämeenkadun katusuunnitelman toteuttaminen Hämeenkadulla ja Itsenäisyydenkadulla alkaa kesäkuussa 2017, jolloin Hämeenkadun liikennettä on tarpeen rajoittaa ja ohjata työnaikaisten järjestelyjen takia. Niistä tehdään tarkemmat suunnitelmat. Työn yhteydessä henkilöautoliikenne joudutaan Hämeenkadun itäpäässä kieltämään.


Lisätietoja

Rakennuttamisjohtaja
Milko Tietäväinen
puhelin 040 506 8600


Teksti Anna-Leea Hyry