Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ideakilpailun voittajat esittelevät töitään Hiedanrannassa 25.1.

Julkaistu 20.1.2017 13.32

Hiedanrannan ideakilpailun voittajat esittelevät ehdotuksiaan yleisötilaisuudessa keskiviikkona 25. tammikuuta klo 16 - 18 Lielahden kartanossa. Tapahtuma on osa ideakilpailun jälkeen avattua parhaiden töiden näyttelyä. Näyttely on esittelypäivän jälkeen auki vielä lauantaina 28. tammikuuta.

Menestyksekkäät arkkitehdit avaavat tilaisuudessa työskentelyprosessiaan ja kertovat tekemistään ratkaisuista. Saamme myös kuulla, millaisia ajatuksia ja odotuksia heillä on kaupunginosan jatkosuunnittelusta. Yleisöllä on nyt oivallinen mahdollisuus tutustua, millaiset tekijät ovat mukana kehittämässä Hiedanrannan tulevaisuutta. Tilaisuus järjestetään näyttelykävijöiden esittämien toiveiden perusteella.

Kilpailun voitto jaettiin kahden ehdotuksen kesken. Tamperelaisen Arkkitehtuurityöhuone Buenaventuran nuoret arkkitehdit laativat kilpailuehdotuksen Reflecting TRE, jonka pohjalta lähdetään kehittämään Hiedanrannan kaupunkimaista keskustaa vanhan tehdasalueen ympärille. Kansainvälisen kilpailun toinen voittajatyö on ruotsalaisen arkkitehtitoimisto Mandaworksin ja tanskalaisen Schauman & Nordgren Architectsin käsialaa. Hiedanrannan Innovaatiolahti -ehdotuksen mukaan aletaan suunnitella Hiedanrannan järvikaupunkia.

Arkkitehtuurityöhuone Buenaventurasta paikalla ovat Kasmir Jolma ja Juuso Iivonen. Suomalaissyntyinen, nykyisin Kööpenhaminassa asuva Ted Schauman edustaa tilaisuudessa Schauman & Nordgren Architectsin työryhmää ja Patrick Verhoeven Mandaworksia.

Hiedanrannassa järjestetään myös kevään ja kesän aikana tilaisuuksia, joissa kerätään yleisön ja sidosryhmien näkemyksiä alueen jatkosuunnitteluun. Perusteilla on lisäksi kaikille avoin kansalaisraati, joka pääsee osallistumaan töiden kehittämiseen eri teemojen ympärillä yhdessä suunnittelijoiden ja voittajaehdotusten tekijöiden kanssa. Kansalaisraatia työstetään yhdessä Dwellers in Agile Cities -tutkimushankkeen kanssa.

Lielahden kartanon osoite on Lielahdenkatu 10–12. Näyttely on vielä avoinna keskiviikkona 25.1. klo 12–18 lauantain 28.1. klo 10–15.


Lisätietoja

Hiedanrannan kehitysohjelma/
Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901

Yleisötilaisuus: Yleisötilaisuus Viestintäasiantuntija, Ekokumppanit Oy
Viestintäasiantuntija
Leena Karppi
puhelin 040 1989 754


Teksti Leena Karppi/Anna-Leea Hyry