Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pyynikintorin leikkipaikka kunnostetaan leikkivälineiltään monipuoliseksi

Julkaistu 20.1.2017 9.44

Pyynikintorin eteläosassa sijaitseva leikkipaikka kunnostetaan tänä vuonna turvallisemmaksi, viihtyisämmäksi ja toimivammaksi. Puiston kunnostussuunnitelmasta voi antaa palautetta 3.2.2017 saakka. Suunnitelmaan sisältyy myös melualueella sijaitsevan Marianpuiston leikkipaikan poistaminen.

Pyynikintorin ja Marianpuiston yleissuunnitelmaluonnos on nähtävänä molemmissa puistoissa, palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B sekä netissä www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Molempien leikkipaikkojen puistokalusteet, aidat ja pääosa leikkivälineistä ovat käyttöikänsä lopussa eivätkä täytä enää nykypäivän turvallisuusvaatimuksia.

Pyynikintorin leikkipaikalle tulee uudet keinut, eri-ikäisille lapsille sopiva kiipeilyteline-liukumäki, leikkibussi, hiekkalaatikko, labyrintti, karuselli ja jousikiikut. Leikkipaikka päällystetään tekonurmella. Keinujen ja kiipeilytelineen turva-alueille tulee putoamista vaimentavat joustoalustat.

Leikkipaikan ympärille asennetaan metalliaita, jossa on kaksi käyntiporttia. Leikkipaikka valaistaan ledivalaisimilla, ja myös penkit uusitaan. F.E. Sillanpään muistomerkin ympäristöön tulee uudet penkit ja roska-astia.

Marianpuiston leikkipaikka poistetaan

Marianpuiston eteläpäässä oleva leikkipaikka poistetaan tänä vuonna leikkipaikkaohjelman 2012–2020 mukaisesti. Leikkipaikalta poistetaan leikkivälineet, kalusteet, puuaita ja pensasaidanne. Alue nurmetetaan, ja puistosta poistetaan huonokuntoinen lehtipuusto, jotta männyille saadaan tilaa. Puiston penkit uusitaan.

Marianpuisto sijaitsee Pyynikin kentän läheisyydessä Mariankadun ja Pyynikintien kulmauksessa.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911