Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tietoa eroa miettiville vanhemmille

Julkaistu 12.1.2017 14.48

Mietitäänkö perheessäsi eroa tai siihen liittyviä kysymyksiä? Pohditko lapsen elatukseen, huoltoon tai tapaamisiin liittyviä kysymyksiä? Tampereella toimii neuvontapiste, jossa eroa miettivät ja eronneet vanhemmat voivat saada ohjausta ja neuvontaa eroon liittyvissä kysymyksissä. Eroa miettiville vanhemmille järjestetään kevään aikana myös Eron edessä -iltoja.

Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Tampereen osaston ja Tampereen kaupungin yhteinen infopiste on avoinna erillisen aikataulun mukaisesti torstaista 19.1.2017 lähtien. Aika infopisteeseen varataan puhelimitse etukäteen numerosta 050 555 0052. Infopisteen tarkempi aikataulu löytyy Tampereen kaupungin internetsivuilta.

Palvelun tavoitteena on löytää keinoja, joilla vanhempia voidaan jo eron varhaisessa vaiheessa auttaa ottamaan huomioon lapsi ja lapsen näkökulma. Yhteisesti hoidettu vanhemmuus suojaa lasta eron sattuessa ja sen jälkeen. Infopisteen tavoitteena on tarjota pääsy neuvontaan nykyistä nopeammin, sillä jonot eri eropalveluihin voivat muuten olla pitkät.

Infopiste toimii MLL:n Tampereen osaston Laivapuiston perhetalossa (Näsilinnankatu 44-46). Ohjausta ja neuvontaa infopisteessä antavat Tampereen kaupungin lastenvalvojat. Infopisteessä ei tehdä eroon liittyviä sopimuksia. Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Eron edessä -iltoja keväällä

Jos ero on perheessä ajankohtainen asia, tietoa saa kevään aikana myös vanhemmille ja eroperheen läheisille suunnatuille Eron edessä -illoista. Niissä pohditaan, tuntuuko yhteinen vanhemmuus vaikealta eron jälkeen? Mistä erossa sovitaan? Eron edessä -illat järjestetään helmi-maaliskuussa

Keväällä 2017 järjestetään neljä eron edessä -iltaa, jotka pidetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton tiloissa Laivapuiston perhetalossa, sisäänkäynti tilaan on Tiiliruukinkadulta. Tilaisuudet ovat klo 17.30–19.30, poikkeuksena 7.3. pidettävä tilaisuus, joka alkaa jo klo 17.00.

Tilaisuudet järjestetään tiistai-iltaisin seuraavasti: 14.2. (parisuhteen päättäminen - miten erota entisestä puolisosta tunnetasolla?), 21.2. (miten tukea lasta vanhempien erossa?), 7.3. (mistä erossa sovitaan, mitä jos ei pystykään sopimaan?) ja 14.3. (nuorten ajatuksia ja kokemuksia aikuisten eroista).

Eron edessä -iltoihin voi tulla ilmoittautumatta ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Toiminnasta vastaavat Tampereen kaupunki ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry.

Lisätietoja:
Koordinaattori Marja Olli
Puhelin 050 555 0052
sähköpostiosoite [email protected]


Teksti Johanna Toivanen