Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Mediabussi näyttää tulevaisuuden Tesoman

Julkaistu 16.12.2016 13.55

Länsi-Tampereella oleva Tesoman alue on voimakkaassa muutoksen pyörteessä. Alueelle on tulossa lähivuosina runsaasti uusia palveluja, jotka muuttavat Tesoman vilkkaaksi, moderniksi aluekeskukseksi. Tästä tulevaisuuden Tesomasta kerrotaan mediabussissa, joka starttaa liikenteeseen tiistaina 20.12.2016.

Tesoman alueen uudistushankkeita esittelevä värikäs mediabussi ulkoa päin.
 

Mediabussi on yksi Tampereen kaupunkiliikenteen linjaa 8 (Tesoma-keskusta-Atala) kulkevista autoista. Se erottuu tavanomaisista sinivalkoisista Nysseistä sähäkän ulkonäkönsä ansiosta.

Myös sisäpuoleltaan mediabussi poikkeaa perusbusseista. Mediabussissa matkustajat saavat normaalin bussikyydin lisäksi rautaisannoksen tietoa uudistuvasta Tesomasta ja Mediapoliksesta. Bussin infonäytöllä pyörii tietoiskuja Tesoman rakentamisesta ja uusista palveluista, Mediapoliksen opiskelijoiden videoita sekä ensi vuoden puolelta lähtien myös Ylen Tampereen uutisia.

Vauhdilla kehittyvä kaupunginosa

Mediabussi kertoo muutaman vuoden päässä olevasta tulevaisuuden Tesomasta; ajasta jolloin nyt vireillä olevat poikkeuksellisen runsaat rakennus- ja kehittämishankkeet ovat toteutuneet.

Tesoman keskustaan valmistuu alkuvuodesta 2018 liike- ja hyvinvointikeskus, jossa on tarjolla kaupallisten palvelujen lisäksi julkisia palveluja. Tesoman hyvinvointikeskukseen siirtyy alueelliset terveydenhoidon, hammashoidon, lasten- ja äitiysneuvolan, kirjaston ja nuorisokeskuksen palvelut. Uutena palveluna hyvinvointikeskus tulee tarjoamaan eri asiakasryhmille suunnattua sosiaali- ja hyvinvointineuvontaa ja -ohjausta sekä uudenlaisia asiakkaiden hyvinvointia, terveyttä ja omahoidon mahdollisuuksia lisääviä sähköisiä palveluja.

Tesoman hyvät liikuntamahdollisuudet saavat vahvistusta uuden palloiluhallin ja ensi vuonna valmistuvan jäähallin ansiosta. Rakenteilla olevat yhtenäiskoulu ja päiväkoti tarjoavat lapsille nykyaikaisen oppimisympäristön, jossa opetus vastaa ajan vaatimuksia.

Tesoman uudistuvia palveluita käyttää tulevaisuudessa yhä useampi tamperelainen, kun alueelle rakennettavat uudet asuinalueet valmistuvat. Tuomarinkadun asuinalueelle, Tesoman elinkaarikortteliin, Käräjätörmän monisukupolviseen yhteisökylään, Haukiluoman uudelle asuinalueelle sekä Tohloppijärven rantaan Abloyn alueelle on suunnitteilla satoja uusia asuntoja, koteja tuhansille uusille asukkaille.

Monipuolisia mediaratkaisuja

Mediabussin matkustajat pääsevät matkansa aikana näkemään väläyksiä myös Mediapolikselta. Mediapolis on Tesoman kyljessä oleva laaja kansainvälinen media-alan kampus, jossa toimii Ylen ja lukuisten tuotantoyhtiöiden lisäksi kaksi media-alan opintoja tarjoavaa oppilaitosta: Tampereen ammattikorkeakoulu (Tamk) ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Mediabussin infotaululla näytetään parhaita paloja niiden opiskelijoiden toteuttamista videoista, animaatioista ja muista töistä. Bussin visuaalisen ilmeen ovat suunnitelleet Tamkissa opintojensa loppuvaiheessa olevat opiskelijat Sindy Giraldo Saldarriaga ja Dylan Jones.

Tulevaisuuden Tesoman lisäksi bussimatkustajat pääsevät tutustumaan alueen nykytilaan palveluineen ja tapahtumineen. Bussin istuimien selkänojassa on QR-koodi, joka vie Tesoma-portaaliin eli verkkosivustolle, josta löytyy mm. Tesoman alueen oma tapahtumakalenteri. Portaalissa tullaan toteuttamaan erilaisia Tesoman uudistamiseen liittyviä kampanjoja, jotka on suunnattu asukkaille ja vierailijoille. Mediabussimatkan aikana voi osallistua näihin kampanjoihin vaikka vastaamalla kyselyihin tai lähettämällä omia valokuvia Instagramiin.

Mediabussissa voidaan kokeilla myös joukkoliikenteen kehittämiseen, liikenteeseen tai liikkumiseen liittyviä, mediaa ja sähköisiä menetelmiä hyödyntäviä ratkaisuja tai uusia palveluja. Bussin uudenlaiset näyttötaulut ovat ensimmäinen tällainen kokeilu.

Mediabussin ovat toteuttaneet yhteistyönä Tampereen kaupungin Oma Tesoma -hanke ja joukkoliikenne, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos sekä Mediapoliksessa toimivat Tampereen ammattikorkeakoulu ja Yle Tampere.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Oma Tesoma -hanke
Projektikoordinaattori Johanna Kurela
[email protected], p. 040 139 1539

Tampereen kaupunki, Oma Tesoma -hanke
Projektijohtaja Tanja Koivumäki
[email protected], p. 040 800 7410

Yle Tampere
Päällikkö Minna Tiihonen
[email protected], p. 0400 846 889


Teksti Johanna Kurela

Kuvat Johanna Kurela