Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ajankohtaiset liikenneasiat esillä Tammelan liikenneillassa 8.12.2016

Julkaistu 2.12.2016 11.54

Tammelan liikenneillassa kerrotaan ja keskustellaan kaupunginosaan liikenteeseen vaikuttavista ajankohtaisista hankkeista ja suunnitelmista kuten Tammelan liikenneverkkosuunnitelmasta. Esillä ovat myös Tammelan katu- ja talotyömaiden liikennejärjestelyt ja rantatunnelin vaikutukset.

Kaikille avoin tilaisuus pidetään torstaina 8.12.2016 Finlaysonilla Galleria Nottbeckissa (Media 54, 1. krs, Satakunnankatu 18) kello 17–20. Suunnitelmiin voi tutustua klo 17 alkaen: paikalla silloin ovat myös suunnittelijat ja asiantuntijat.

Asiantuntijoiden esitykset ja tilannekatsaukset ja yhteinen keskustelu alkavat kello 18. Tilaisuuden avaa yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja Jaakko Stenhäll.

Tammelan kaupunginosassa liikkumiseen ovat tänä vuonna vaikuttaneet monet katurakennustyöt, jotka ovat nyt valmistumisvaiheessa. Rantatunnelin, Ratapihankadun ja Erkkilänsillan valmistuttua myös Tammelan sisäisen liikenteen kulkureitit muuttuvat. Kulkureittien jäsentelyä ja niiden tarvitsemia katumuutoksia varten laaditaan Tammelan liikenneverkkosuunnitelma. Suunnitelmassa esitetään Tammelan katujen sekä pyöräily- ja jalankulkureittien uudet ryhmittelyperiaatteet pääreitteihin ja alueellisiin reitteihin, pysäköinnin muutokset sekä katujen muutostarpeet. Liikenneverkkosuunnitelman periaatteita on aikaisemmin esitetty Tammelan yhteistyöryhmälle ja toukokuussa 2016 yleisölle Tammelan torilla järjestetyssä liikennelauantai-tapahtumassa.

Tilaisuudessa käydään läpi myös muita Tammelan liikenteeseen vaikuttavia asioita ja hankkeita, kuten Tammelan maankäytön kehittämistä, rantatunnelin vaikutuksia, Itsenäisyydenkadun raitiotiesuunnitelmia, asemakeskuksen kehittämistä, tavara-asemaa ja Tammelan nykyisten katu- ja rakennustöiden liikennejärjestelyjä.

Tilaisuuden järjestävät Tampereen kaupungin yleisten alueiden suunnittelu ja keskustahanke sekä Tammela 2.0 yhteistyöryhmä.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104


Sito
Projektipäällikkö
Tenho Aarnikko
puhelin 0400 628 705