Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Päiväkotien välipalakysely kiinnosti vanhempia

Julkaistu 22.11.2016 13.20

Tampereen Voimia kysyi Lasten oikeuksien viikolla päiväkoti-ikäisten ja heidän läheistensä mielipiteitä ja ajatuksia päiväkodissa tarjottavasta välipalasta. Tampereen Voimian Facebook-sivulla järjestettyyn kyselyyn vastattiin innokkaasti. Suurimmassa osassa kerrottiin sekä vanhempien että lasten mielipiteet ja toiveet huolellisesti perusteltuina.

Vastauksia kertyi facebookissa sekä nettisivujen palautelomakkeen kautta satakunta. Tuotekehitysvastaava Maiju Suvanto iloitsee runsaasta palautteesta. - Palautteet auttavat meitä tuotekehitystiimiläisiä suunnittelemaan entistä parempaa välipalalistaa päiväkoti-ikäisille! Muutoksia ja uudistuksia on odotettavissa ensi vuoden aikana. Oli hauska huomata, että tänä syksynä muutamassa päiväkodissa testaamamme välipalat vastaavat hyvin toiveisiin; valikoimaan on jo tulossa mm. smoothie, porkkanapannari ja lämmin voileipä.

Monissa palautteissa arvostettiin kuitu- ja proteiinipitoista ja hedelmiä tai kasviksia sisältävää välipalaa, joka pitää hyvin nälän. Maiju Suvanto huomauttaa, että päiväkodin välipala sisältää kiisselin/rahkan/puuron/jogurtin/karjalanpiirakan tms. lisäksi aina myös leivän, tuorepalan ja maidon, vaikka sitä ei ruokalistalla erikseen mainitakaan. - Leipä vaihtelee päivittäin ja tarjolla on mm. luomuleipää ja sydänmerkkikriteerit täyttävää leipää. Tuorepalana tarjotaan hedelmiä, kasviksia ja juureksia. Näitä lapset saavat syödä vapaasti.

Tampereen Voimia noudattaa suomalaisia ravitsemussuosituksia, joissa on määritelty mm. maidon ja leipärasvan laatu. Pääpaino välipaloissakin on terveellisellä ja monipuolisella ruoalla, jossa huomioidaan sekä suolan että sokerin määrä. Esimerkiksi jugurtti sekoitetaan itse maustamattomasta luonnonjogurtista. Kiisselit keitetään täyshedelmä- tai marjasoseesta tai tuoreista marjoista. Käytössä oleva mysli ei sisällä lisättyä sokeria. - Herkkuja kuten lättyjä tai omenapiirakkaa on silti edelleen tarjolla toisinaan arjen piristyksenä, Maiju lisää.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!


Lisätietoja

Tuotekehitysvastaava
Maiju Suvanto
puhelin +358408062828
sähköposti [email protected]