Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupungin Alue-Alvari -toiminta ja aluetoimijaverkosto yhdistetään

Julkaistu 21.11.2016 15.57

Tampereen kaupungin Alue-Alvarit eli alueelliset työryhmät ovat tarjonneet kuntalaisille suoran kanavan Tampereen kaupungin päätösten valmisteluun ja suunnitteluun. Palveluverkonnuudistamisen yhteydessä on luotu lisäksi ns.aluetoimijaverkosto, jossa viranomaiset, järjestöt ja yritykset työskentelivät yhdessä. Nyt nämä kaksi osallistumisen kanavaa yhdistetään alueverkostoksi.

Alueverkostojen kautta Tampereen kaupunki saa kokemustietoa alueelta. Lisäksi alueverkosto voi antaa kannanottoja ja näkemyksiä valmistelussa oleviin asioihin sekä tehdä aloitteita. Koillinen alue toimii alueverkoston pilottina. Koillis-Alvari toimii 31.12.2016 asti. Uusi alueverkosto käynnistyy koillisella alueella vuoden 2017 alussa. Länsi-Alvari, Etelä-Alvari sekä Kaakkois-Alvari jatkavat toimintaansa kaupunginvaltuuston vaalikauden loppuun, käytännössä 31.5.2017 asti. Alueverkostot käynnistetään kesän jälkeen kaikilla alueilla.

Alvarien hyviä käytäntöjä sovelletaan alueverkostoissa. Osaamista siirtävät sekä Alvarien jäsenet että kaupungin vuorovaikutussuunnittelijat. Palvelujen suunnitteluun ja toteutukseen on entistä helpompi osallistua. Kunkin alueen yhdistykset, yritykset ja ryhmät sekä asukkaat saavat tietoa entistä kattavammin. Alueverkoston kautta kysymykset ja kannanotot välitetään kaupungin viranhaltijoille ja poliittisille päättäjille.


Lisätietoja

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu