Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Unelmien Taidekaari -ideakilpailusta inspiraatiota kulttuurikasvatustyöhön

Julkaistu 25.10.2016 10.12

Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn syyskuussa järjestämä Unelmien Taidekaari -ideakilpailu herätti paljon kiinnostusta ja sai useat tamperelaiset perheet pohtimaan sitä, millaisia ilmiöitä kaupungin omassa kulttuurikasvatusohjelmassa pitäisi käsitellä. Kilpailun sato oli runsas ja ideakorimme täyttyi mitä mehukkaimmista ideoista.

Koululaiset tekevät ryhmätyötä museossa
 

Ideoissa toistui ajatus siitä, että lasten teosten esillepano ja näkyminen katukuvassa on tärkeää ja tuo virikkeitä kaupunkiympäristöön. Myös ajatus kulttuuripassista, joka tarjoaisi maksuttomia vierailuja kaupungin kulttuurikohteissa koululaisille ja heidän perheilleen vilahti monessa vastauksessa. Lisäksi monet perheet kokivat, että tutustuminen omaan lähiympäristöön ja asuinalueen erityispiirteisiin on tärkeää. Kaiken kaikkiaan oli mukava huomata, että vastaamme jo moneen toiveeseen. Silti ideat myös haastoivat meitä Taidekaaren tekijöitä miettimään esimerkiksi sitä, miten lasten oma osallistuminen, aktiivisuus ja oivallukset saataisiin näkymään entistä enemmän Taidekaaren toiminnassa.

Taidekaaren tuottajatiimistä koostuva raatimme valitsi saapuneiden ideoiden joukosta kolme ennakkoluulottominta, kekseliäintä, osallistavinta ja koko perheen ja koulun roolin parhaiten huomioivaa. Perkiön perhe nosti esiin runsaasti ajankohtaisia ja paikallisesti kiinnostavia ilmiöitä sekä tarjosi käytännön ideoita näihin tutustumiseen. He saavat liput Sorin sirkuksen joulushow´hun ja pääsevät osallistumaan sirkustyöpajaan. Toivokosken perhe vei ajatuksen kulttuuripassista kaikkein viimeistellymmäksi suunnitelmaksi, joka samalla innostaisi perheitä yhteiseen kulttuuriharrastukseen ja nivoisi kokemukset myös osaksi koulutyötä. He saavat perhepäivän museokeskus Vapriikissa sekä vierailun Tampereen kaupungin museoiden yhteiseen kokoelmakeskukseen Ruskoon. Kolmas palkittu, Pasurin perhe, ideoi entistä tiiviimpää yhteistyötä kaupungin festivaalien ja kulttuurikasvatusohjelman välillä. Heidät palkitaan lipuilla The Outsider -teatteriesitykseen.

Lisäksi kunniamaininnan ja vapaaliput museokeskus Vapriikkiin saa Voitilan perhe ideastaan tamperelaisen saunakulttuurin esittelystä osana kulttuurikasvatusohjelmaa.


Lisätietoja

Koordinaattori
Joonas Keskinen
puhelin 040 579 1486

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TAITE tuottaa kulttuurikasvatuspalveluja, kuten toiminnallisia museo-opastuksia, innostavia työpajoja ja yhteisöllisiä tapahtumia kaikenikäisille tamperelaisille.


Teksti Joonas Keskinen

Kuvat Jari Kuusenaho