Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Voimia mukana Reilun kaupan viikossa

Julkaistu 24.10.2016 10.48

Tiesitkö, että nyt alkaa Reilun kaupan viikko? Tampereen Voimia on jälleen mukana kampanjassa muistuttamassa kaupunkilaisia Reilun kaupasta ja sen merkityksestä. Tampereen Voimian toimipaikoissa päiväkodeista lukioihin on viikon aikana tarjolla Reilun kaupan tuotteita.

Päiväkodeissa ja kouluissa tarjotaan kampanjaviikolla Reilun kaupan banaanit. Banaani on merkittävin Reilun kaupan tuote, jota Tampereen Voimian asiakkaat popsivat n. 35 000 kiloa vuosittain. Seuraavana tulee kahvi. Kaikki Voimian keittämä kahvi on reilua, ja sitä hankitaan vuoden aikana 3300 kiloa. Esimerkiksi lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja henkilöstöravintoloissa jälkiruokakahvi on aina Reilun kaupan kahvia. Viikon kunniaksi oppilaitosten kahviloissa on myös reiluja erikoistarjouksia. Hatanpään sairaalassa nautitaan jälkiruoaksi Reilun kaupan kaakaosta valmistettua suklaakiisseliä.

Valtakunnallisella tasolla me tamperelaiset olemme erittäin reiluja, sillä Tampere valittiin Suomen ensimmäiseksi Reilun kaupan kaupungiksi vuonna 2008 osoituksena kaupungin halusta sitoutua reilun kaupankäynnin edistämiseen ja eettisiin valintoihin omissa hankinnoissaan. Lisäksi jokainen meistä voi päivittäin muuttaa omilla ostosvalinnoillaan maailmaa reilumpaan suuntaan.

Suuren osan päivittäisestä ruoastamme kasvattavat köyhien maiden viljelijät. Usein he saavat vähäistä palkkaa kovasta työstään. Kahvin, teen ja sokerin kaltaiset tuotteet myydään usein liian alhaiseen hintaan ja ne kasvatetaan alueilla, jotka ovat herkkiä luonnonkatastrofeille. Kova kilpailu saa monet yhtiöt katsomaan läpi sormien esimerkiksi ympäristön sietokyvyn ylittymistä ja työntekijöiden oikeuksien laiminlyöntejä.

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon sekä mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan.


Lisätietoja

Palvelutuotantopäällikkö
Susanna Järvinen
puhelin 040 800 4887
sähköposti [email protected]